Passord
temp

Sandefjord - Fredrikstad 1-1 (0-0)

Null underholdning ga et poeng

Sandefjord og Fredrikstad prøvde etter beste evne å spille tidenes kjedeligste fotballkamp i kveld - og de lyktes godt. Overraskelsen var dermed ikke stor da målene kom som følge av en keepertabbe og et straffespark. Resten av kampen kan oppsummeres med at Amin Askar fikk sin debut for rødbuksene.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 05. April 2009 - 20:45

Sandefjord startet årets sesong med å nedsable Brann på hjemmebane, for så i neste runde få bank av Odd i Skien. Mange var derfor usikre på hva slags motstand vi kunne vente i tredje serierunde. Verken spillere eller supportere hadde all verden å frykte.

Det skulle likevel gå fem minutter før FFK hadde et etablert angrep på Sandefjords banehalvdel. De blåkledde presset på fra start med Mane i spissen, men de klarte aldri å skape de helt store sjansene innledningsvis.

Etter at Sandefjord hadde fått yppet fra seg, kom også FFK mer med i kampen. Etter tolv minutter får Ramberg endelig tid og rom på høyrekanten og får lagt inn til Éverton. Med tre mann rundt seg ble det vanskelig å avslutte bortelagets første ordentlige angrep.

Så kom et par store sjanser

I løpet av kampen fikk aristokratene kjempet seg til en håndfull cornere, men det var først da ballen datt i bakken at cornerne ble farlige. Man kan jo undre seg hvorfor ikke lagledelsen klarer å utnytte Piiroja - som Drillo hevder er en av Europas beste hodespillere - bedre på offensive dødballer. På de defensive klarerer han det som måtte komme av høye baller.

I det 18. minutt så kommer lagets første corner. Denne havner til slutt hos Wehrman som får tid og rom til å avfyre et skudd fra få meter. Dette smeller kontant i tverrliggeren og ut. Sandefjord vil ikke være dårligere og da Martinsen glipper markeringen på Mane like etter nåler ikke senegaleseren lenge. Han fyrer av et kanonskudd fra tjue meter som treffer krysstolpen bak Lasse Staw.

Svak førsteomgang, veldig svak

De to skuddene kan alene oppsummere førsteomgangen. Undertegnende fant mer underholdning å studere duene på balkongen - som ikke var der. Feilpasninger, lite engasjement, lavt tempo og ensformig angrepsspill preget bortelaget, mens hjemmelaget ikke var stort bedre.

Andreomgangen startet derimot litt bedre. FFK virket mer på hugget og så ut til å ville mer enn før sidebyttet. Likevel, de snaue seks tusen på tribunen ble snytt for de store sjansene. Etter hvert faller også tempoet og vi får en omgang mistenkelig lik den forrige.

Amin Askar får sin debut

Etter en snau time tar assisterende hovedtrener, Tom Freddy Aune, grep. En blek og til tider umotivert og aldrende Kvisvik blir erstattet av ungdommen i form av debutanten Amin Askar. 23-åringen viser innsats med en gang, men faller mer og mer ned mot lagkameratenes nivå mot slutten av kampen.

Tjue minutter før slutt får man endelig en sjanse i det en corner ender i beina på Piiroja, som avslutter høyt over. Likevel, dette var omgangens største sjanse.

Fem minutter senere gjør Fredrikstad sitt obligatoriske bytte. Som i forrige runde blir Éverton byttet ut mot Tegström, som for første gang fikk spille mot sine tidligere lagkamerater.

Slepphendte Staw ga Sandefjord-mål

Sekunder etter byttet bekrefter Staw at Komplett.no Arena ikke er hans favorittarena (det er den neppe for andre heller). Et skudd forandrer bue inne i sekstenmeteren. Staw rygger for å nå ballen før den faller i mål. Når ballen gjør han, men får aldri noe fast grep om den. Mjelde kan enkelt sette inn 1-0 med hodet i det Staw forvinner ned i bakken, mens ballen fortsatt befinner seg i luften.

Ikke ufortjent utfra spill og sjanser, men heller ikke veldig fortjent. I en slik kamp burde det strengt tatt ikke deles ut tre poeng, knapt nok ett.

Den svenske superinnbytteren trives tilsynelatende godt når motstandernes forsvar har løpt seg trette. Få minutter etter scoringer kommer han seg elegant fri på venstrekanten og får slått inn mot Ramberg foran mål. I en mølje foran målet vil Ramberg ha mål i det ballen sniker seg - kanskje - over dødlinjen. Mål blir ikke dømt, som kanskje var riktig. Det skulle derimot vært blåst frispark for tilbakespill i det keeper Bugger fanger opp ballen fra en blå forsvarer.

Merkelig nok virket FFK mer aggresive nå enn før scoringen. Hvorfor bruke mer energi på å oppnå ett poeng enn tre?

Wehrman sikker fra ellevemeteren

Piiroja hadde allerede vært farlig frempå med foten på corner da han igjen havner i søkelyset på et hjørnespark et kvarter før slutt. Mye kjemping i feltet hvor egentlig både Ramberg og Wehrman skulle hatt straffe, gjør at dommeren peker på straffemerket.

Australieneren er usikker på sin fremtid i FFK, men veldig sikker fra ellevemeteren. Bugge er på rett vei, men det hjelper ikke på skudd som kommer knallhardt opp mot krysset.

Kamper ender 1-1, og akkurat det oppsummerer kampen greit. Ingen stor underholdning mot et lag de absolutt burde hatt muligheten til å slå. Laget vil kanskje ikke få en slik sjanse på andre arenaer denne sesongen. Kvaliteten på spillet i kveld minner mye om FFK anno fjoråret. Rødbuksene ser ut til å enten heve seg mot gode lag, eller senke seg mot de dårlige lagene. Et eget spill og tempo i denne kampen ville mest sannsynlig gitt tre poeng mot et hjemmelag som ikke skapte all verden av muligheter.

Likevel, tre kamper spilt, tre poeng hjemme og ett i hver bortekamp. Fortsetter det sånn heter serievinneren FFK i år.