Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

NFF bekrefter:

Neste seriemesterskap gir stjerne

10 norske seriemesterskap gir klubbene rett til å spille med stjerne på brystet. Men hvilket år regner man som starten på det norske seriesystemet? ffksupporter.net tok saken i egne hender.
Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 20. January 2009 - 13:00
At FFK har ni seriemesterskap er et ubestridelig faktum. Rødbuksene vant landets første seriefinale i 1938 og var i over 20 år landets ledende fotballklubb. Men etter seriegullet i 1961 har det vært lite seriejubel, selv om en og annen medalje har tikket inn.

Samtidig har seriesystemet vært gjennom en rekke endringer siden opprettelsen av Norgesserien i 1938. I 1963 ble serien gjort om til vår/høst-serie som i dag, og først i 1972 kom lag fra våre tre nordligste fylker med i landets toppserie.

Er det derfor riktig at FFK ved et eventuelt tiende seriemesterskap kan pryde den allerede vakre drakta med en stjerne, slik Rosenborg gjør?

– Ja, det var jammen et godt spørsmål. Jeg vil tro det, men jeg må nesten sette deg videre, er det første svaret ffksupporter.net får når vi ringer Norges Fotballforbund. 

Arrangementssjef i NFF, Dag Vestlund, vet dermed råd, og etter en rask sjekk i bøkene får vi det endelige svaret.

– NFF regner seriemestere fra 1938. Da ble det det norske seriesystemet innført. Selv om serien har vært gjennom en rekke endringer, står fortsatt mesterskapene fast i våre protokoller. FFK vant det første seriemesterskapet, og har nå ni mesterskap.

– Så når FFK vinner det tiende mesterskapet i 2009 kan vi pryde oss med en stjerne med god samvittighet?

– Ja, det kan dere absolutt
, avslutter en lattermild Vestlund.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f