Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK satser mot neste sesong:

Ønsker å beholde leiesoldatene

Brasilianske Éverton og svenske Daniel Örlund har vært viktige brikker i sesonginnspurten. Nå må de sikres for fremtiden: – Vi vil se på mulighetene til å beholde begge, forteller FFKs nyansatte sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Paul Weaver (TV 2)
Lagt ut: 23. October 2008 - 01:05
Les også:
- Dardan Mehmeti tatt opp i A-stallen

Da Éverton og Dominic Adiyiah ble presentert for FFK-publikumet var det sistnevnte trenerteamet knyttet størst forventninger til. Den unge ghaneseren imponerte under trening og kapret umiddelbart en plass i startelleveren. Siden den gang har det gått tråere for Adiyiah, og tre kamper etter ungguttens debut fikk Éverton sjansen fra start. Nå er brasilianeren det klare førstevalget. Et mål har det også blitt.

– Det er nok litt typisk brasiliansk. De er ikke vant til skandinaviske treningsrytmer og det kan ofte drøye lenger før de gir full gass enn afrikanere som Dominic. Ghanesere og nigerianere er gjerne mer offensive fra startblokka i nye klubber, forteller Tor-Kristian Karlsen.

Dyr spiss for FFK

Etter det ffksupporter.net erfarer, skal FFK ha betalt rundt 850.000 kroner for å leie Éverton. Innbakt i avtalen ligger en kjøpsopsjon pålydende 4,5 millioner kroner. Tor-Kristian Karlsen ønsker ikke å kommentere summene, men forteller at opsjonen gjelder frem til nyttår:

– Vi vil se på mulighetene til å beholde Everton på permanent basis, kommenterer Tor-Kristian Karlsen.

Budsjettet for neste år er enda ikke spikret. Onsdag kveld var det styremøter på gang og i løpet av november vil trolig neste års budsjetter være klart. Først da vil det sportslige apparatet vite mer om hvilke rammer de kan operere innenfor.

På spørsmål om FFK må forvente å betale 4,5 millioner kroner for en god spiss, svarer Karlsen noe kryptisk følgende:

– Vi vil gjøre en helhetsvurdering og skulle de nødvendige finansielle ressursene være innen rekkevidde, vil vi gå i forhandlinger med Gremio.

Keeper innenfor rekkevidde

Daniel Örlund er en annen leiesoldat som har imponert:

– Vi skal gjøre vårt ytterste for å beholde ham. Og finner vi en løsning med AIK, spiller Daniel for FFK også neste sesong, forteller Karlsen. Den svenske storklubben har valgt å satse på andre keeperalternativer, noe som trolig tilsier at partene vil legge litt godvilje til for å komme til enighet.

Fra før av har FFK to skadeutsatte keepertalenter i stallen. Lasse Staw sliter med jumpers knee og Erik Bråthen har et håndledd som krangler. Karlsen sier det er for tidlig å si om FFK ønsker å ha to eller tre keepere i stallen. Først når begge er restituert etter sine operasjoner vil man ta en avgjørelse om utlån kan bli aktuelt.

Ønsker å beholde grunnstammen

Karlsen forteller videre at det viktigste arbeidsoppgaven hans fremover blir å beholde grunnstammen i laget:

– Vi har et sterkt mannskap og en gruppe spillere med stor vinnervilje og personlighet. Derfor er første prioritet å beholde denne solide ryggraden i laget. Om omstendighetene tillater, kan det også tenkes at vi vil forsterke laget ytterligere foran 2009-sesongen, avslutter sportsdirektøren.

ffksupporter.net maktet ikke å komme i kontakt med Anders Grönhagen i løpet av onsdag.

PS! Etter hva ffksupporter.net erfarer vil FFK trolig gå med et stort underskudd i år. Trolig er det snakk om et tosifret antall millioner.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f