Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Jonsson med nytt spillerfunn:

– Bedre enn årets kjøp!

– Wallace er årets kjøp, påstår Joacim Jonsson. Brasilianeren har imponert, men Jonsson hevder å ha en spiller på blokka som overgår Pereira. I tillegg har vår svenske scout fortsatt stor tro på unge Dominic Adiyiah.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 22. September 2008 - 17:19

Pereira (22) hamret i helgen inn årets fjerde frisparkperle. Den eksepsjonelt gode venstrefoten var en av egenskapene som ble fremhevet da brasilianeren ble hentet til klubben, og mannen bak kjøpet er ikke i tvil om at Wallace må være årets kjøp.

Det er vanskelig å være uenig med den snakkesalige svensken. Tar vi høyde for hvor vanskelig det er å finne gode venstrebacker, er det rett og slett imponerende hvor fort Wallace har vendt seg til nivået og spillestilen i Tippeligaen. Med sine fire mål han også bidratt fremover på banen, selv om det har vært sparsommelig med målgivende pasninger.

– Han har en god oppspillsfot. Jeg vil gå så langt som å bruke ordet «fantastisk» om venstrefoten hans. Den foten kommer til å glede alle som går på Fredrikstad stadion i årene fremover, påstod Jonsson overfor ffksupporter.net da Pereira var klar for klubben.

Men hvor lenge makter FFK å beholde den attraktive venstrebacken?

ffksupporter.net vet at brasilianeren allerede har vekket utenlandsk interesse. Spesielt skal det være nederlandske klubber som følger Pereira tett. Både Twente og Groningen skal ha studert brasilianeren nærmere i kampsituasjon, men også skotske Celtic har hatt representanter på Fredrikstad stadion. Med en overgangssum på rundt 3,5 millioner kroner har FFK store forhåpninger om å sikre seg en solid avkastning ved et eventuelt videresalg. En prislapp på rundt 15 millioner kroner er ikke utenkelig.

Adiyiah følger Pereiras formkurve?


Selv ikke Wallace storspilte fra dag én i Fredrikstad. Etter en noe rufsete start har brasilianeren hatt en jevn stigning, og frisparkspesialisten blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. For tiden er det Dominic Adiyiah (18) som får føle supporternes manglende tålmodighet, men Jonsson er sikker på at også han blir en bra investering for Fredrikstad:

– Dominic blir bra. Det er jeg helt sikker på. Folk må bare lære seg at jeg aldri tar feil, kommer det med et smil fra Jonsson før han understreker at det var ment som en spøk. Etter å ha fått undertegnedes lovnader om at sitatet må benyttes med omhu, fortsetter Jonsson å begrunne hvorfor Adiyiah vil bli en suksess:

– Dominic er bare 18 år og kommer direkte fra Ghana til norsk fotball, som trolig er den vanskeligste ligaen i Europa å akklimatiseres til. Han har holdningene som må til, men trenger tålmodighet. Jo mer man stresser, jo lengre tid tar det. Det håper jeg supporterne har forståelse for, sier Jonsson før han forteller at under en av hans turer for å studere Adiyiah fikk han muligheten til å snakke med unggutten. Et av spørsmålene som ble stilt var hva som var viktig for Dominic:

– Han sa at det viktigste for ham var å jobbe hardt for laget. Jobbet man hardt, så ville man bli akseptert blant lagkameratene. Det fortalte meg alt om hvilken karakterstyrke Dominic besitter. Da trenger man egentlig ikke å vite noe mer.

Finsiktet ny spiller


Det gjenstår fem kamper av årets sesong, men FFK ligger ikke på latsiden i jakten på nye spillere. Jonsson letter på sløret og forteller om en meget interessant spiller han har sett spille i over 20 kamper:

– Jeg har en spiller til på blokka som er minst like god som Wallace – trolig er han bedre. Han har ikke samme spisskompetanse som Wallace, men er jevnt over en bra spiller. Han har også en svært realistisk prislapp.

Med de siste dagers nyheter om at Tor-Kristian Karlsen er ansatt som sportsdirektør, har vi supportere trolig mye å glede oss til når overgangsmarkedet åpner i januar.

– Det er ikke jeg som legger siste hånd på overgangene, så vi får se hvordan det går, avslutter Jonsson om spilleren han er svært begeistret for, og legger til at han ser frem imot å samarbeide med Tor-Kristian Karlsen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f