Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Barsom-nedskallingen:

Da Silva pålegges karantene

I dag ble det klart at disiplinærutvalget pålegger Da Silva to kampers karantene for bakholdsangrepet på Abgar Barsom. Disiplinærutvalget er i tvil om nedskallingen skjer bevisst, og tvilen kommer derfor tiltalte til gode. Likevel hevder utvalget at Da Silva har opptrådt uaktsomt, og dermed må brasilianeren sone karantene.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 29. August 2008 - 16:26
Sanksjonssaken i sin helhet:

Doms- og sanksjonsutvalget ilegger HamKam-spiller Leonardo Ferreira da Silva to kampers karantene for å ha skallet til en motspiller under Tippeligakampen mellom HamKam og Fredrikstad den 24. august 2008.

Basert på foreliggende dokumentasjon, herunder videobilder av den aktuelle hendelsen, finner Utvalget det bevist da Silva skallet til Fredrikstads Abgar Barsom i bakhodet i forbindelse med ovennevnte kamp.

Doms- og sanksjonsutvalget er videre av den oppfatning at utvalget har hjemmel for å benytte TV/videobilder som bevis i saken.

I sin forklaring har dommeren opplyst at han ikke så hva som skjedde i den aktuelle episoden med den skadde spilleren, og at han ble oppmerksom på situasjonen først etter at Fredrikstad-spilleren ligger på bakken.

Det fremgår av Sanksjonsreglementets § 2-3 at det må foreligge forsett eller uaktsomhet, for at sanksjon skal kunne ilegges.

Utvalget er i tvil om da Silva bevisst forsøker å skalle motspilleren, og denne tvilen skal komme den anmeldte til gode, jf Sanksjonsreglementets § 2-4. Utvalget finner det således ikke bevist at anmeldte handlet med forsett.

Utvalget finner det imidlertid bevist at da Silva har opptrådt uaktsomt når det gjelder det beskrevne forhold. Det vises i den anledning til at hodestøt i retning av motspiller er en farefull handling, og at da Silva ikke gjør noe forsøk på å forhindre sammenstøtet med motspilleren

For så vidt gjelder sanksjonsutmålingen vil Utvalget innledningsvis bemerke at hodestøt som treffer motspiller er en alvorlig handling som medfører relativt stor fare for skade. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en relativt streng reaksjon.

Utvalget legger videre i likhet med Forbundsstyret til grunn at den aktuelle hendelsen foregår i en fortettet kampsituasjon på en dødball med mye kroppskontakt mellom spillere og må sees i sammenheng med at spilleren ble dyttet i forkant av situasjonen. Videre legges til grunn at motspiller beveget seg noe bakover (mot da Silva) i det hodestøtet inntraff. Dette er forhold som tillegges vekt i formildende retning med hensyn til sanksjonsutmålingen.

Etter en totalvurdering av saken er Utvalget således kommet til at da Silva passende skal sanksjoneres med to kampers karantene for sin opptreden i angjeldende kamp.

Beslutningen er enstemmig.

Karantene må sones fra og med første Tippeligakamp etter at rettskraftig avgjørelse foreligger. Spilleren kan ikke delta på noe lag før soning har funnet sted.

Beslutningen kan ankes innen tre dager.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340