Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: FFK - Vålerenga

FFK ligger fortsatt på sølvplass etter ti serierunder. Men faktum er at Rosenborg er det eneste laget vi har slått av de utropte gullkandidatene. Mandag er det en ny sjanse til virkelig å vise at vi er et topplag. Enter Vålerenga IF.
Tekst av Martin Henriksen, foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 27. June 2008 - 18:30

Fredrikstad FK


FFK har spilt to dårlige kamper på rad, men på nærmest mirakuløst vis endte bortekampen i Tromsø med tre kjærkomne poeng.

Siden den gang har guttane hatt ferie og vært på båttur. Den siste uken har spillerne, ifølge Anders Grönhagen, trent knallhardt. Gledelig er det at Lasse Staw er tilbake i full trening etter å ha slitt med ”jumpers knee”. Trolig starter keeperkometen på mandag.

Abgar Barsom og Ardian Gashi er suspendert til mandagens kamp, ellers ser det ut til at FFK stiller fullt lag. Backfireren blir nok den faste gamle, og på topp er det sannsynlig at radarparet Tarik og Gardar nok en gang får tillit. Med Barsom og ex-VIFer Gashi ute blir det rokkeringer på midtbanen. Serge Konan Kouadio spilte visstnok en god kamp for 2. laget mot Manglerud/Star torsdag, og får muligens fornyet tillit på høyre kant. Sentralt står det nok mellom Hans Erik Ramberg og Joachim Thomassen. Vi regner med at Grönhagen satser på rutine og velger Ramberg fra start. Spekulasjonene har gått høyt om Raymond Kvisviks FFK-fremtid de siste ukene, men trolig er han på plass på venstrekant på mandag.

FFKs forventende startellever (4-4-2)


Lasse Staw

Jan Tore Ophaug – Patrik Gerrbrand – Raio Piiroja – Wallace Fernando Pereira

Serge Konan Kouadio – Kasey Wehrman (K) – Hans Erik Ramberg –  Raymond Kvisvik

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Vålerenga IF


Man kan elske dem eller hate dem, men det er få som holder seg nøytrale til Vålerenga. Oslos selverklærte stolthet ble dannet ti år etter Østfolds beste lag, men har faktisk aldri spilt en fotballkamp i bydelen den har hentet sitt navn fra. Medlemmene i Idrætspartiet Spark hadde sitt faste møtested på Sota-kaféen på hjørnet av Strømsveien og Etterstadgata midt på Vålerenga. Og slik kom Vaalerengens Idrættsforening til live.

Klubben har akkurat som oss opplevd alt som er av opp- og nedturer, men i 2004 markerte laget at det var tilbake i norgestoppen da de tok seriesølv etter en dramatisk serieavslutning. Avslutningen i 2005 ble ikke noe mindre dramatisk, men endte med VIF-gull – med god hjelp fra FFK. I fjor endte laget på en skuffende 7. plass, på bedre målforskjell enn FFK.

I år har Vålerenga fått en ny giv, og ikke minst friske investorpenger, og satser voldsomt. Før sesongen handlet de inn halvparten av det norske landslaget. I bresjen for satsingen står spillende manager Martin Andresen. Han har hentet inn et kobbel av forskjellige trenere, og langt på vei skapt et nytt lag.

Det kan derimot virke som om Andresens Frankensteinskapning knirker i sømmene. Islandske Gunnar Heidar Thorvaldsson var misfornøyd med spilletiden han fikk, og forsvant nylig til Danmark. Til Danmark forsvinner snart også midtstopperen Dan Thomassen som har uttalt seg negativt om Andresens regime. Dansken er uansett aktuell til å spille mot FFK.

VIF må klare seg uten to viktige midtbanespillere i mandagens kamp. Daniel Fredheim Holm har gått skadet store deler av sesongen, og sliter fortsatt med en fotskade. Lars Iver Strand har også slitt med skader, og denne gangen er det en lårskade som setter ham på sidelinjen. Sentralt får man derfor en utfordring. I forrige hjemmekamp mot Ham/Kam fikk 18 år gamle Harmeet Singh tillit fra start og gjorde sine saker bra. Bojan Zajic kan også være et alternativ, men varierer ofte i prestasjonene. Vi tar en råsjanse og tipper Singh får fornyet tillit.

VIFs forventende startellever (3-5-2)


Troy Perkins

André Muri – Kjetil Wæhler – Jarl André Storbæk

Freddy Dos Santos – Kristoffer Hæstad – Martin Andresen (K) – Haarmet Singh – Alan Jepsen

Morten Berre – Bengt Sæternes

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion


2007-05-26 Fredrikstad - Vålerenga 1 - 0 
2006-05-07 Fredrikstad - Vålerenga 2 - 1 
2004-09-13 Fredrikstad - Vålerenga 0 - 4

Nifs.nos sannsynlighetsfordeling


40% for hjemmeseier, 30% for uavgjort og 30% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


40% for hjemmeseier, 28% for uavgjort og 32% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 3-0

VIF har moderate 2-0-3 og 6-7 i målforskjell etter fem bortekamper, men de seks målene har blitt scoret i kun to av kampene. Tre ganger har Bohemene gått målløse av banen borte fra Ullevål. FFK er ute etter å reise seg etter en begredelig hjemmekamp mot Stabæk. Klanen blir statister. Rød og hvite er de beste både på banen og tribunen.

Realisten: 1-1

FFK har slitt med å skape sjanser i det siste, og uten motoren til Gashi og kreativiteten til Barsom kan det bli tafatt fremover. VIF har tidvis vist drepende effektivitet, spesielt borte mot Viking, og har en midtbane det oser klasse av. Poengdeling kan fort bli resultatet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f