Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Sett fra sofakroken

Spille(r)galskap og investeringslyst

Egentlig burde jeg være mer eller mindre i himmelrike i disse dager. Allikevel klarer jeg ikke helt å finne den helt store gleden med de siste dagers nyheter.
Tekst av Kenneth Johansen
Lagt ut: 27. July 2007 - 01:50
Det begynte for øvrig bra under kampen mot LSK. Kasey Wehrman er en spiller jeg har hatt sansen for i mange år, og ettersom Christian Berg har vært så mye skadet som han har det siste halve året var det til stor glede å se Wehrman til tide briljere mot gamle lagkamerater. Nå skal jeg vel være så edruelig å innrømme at hans prestasjoner godt kan skyldes hans viten om LSK og dets spillere, men i min lille naive verden velger jeg å tro at det rett og slett skyldtes hans eminente fotballhode. Det fortsatte i og for seg med signaturen til Ardian Gashi i onsdag, morsomt å se at han allerede er på plass i byen og klar til kamp. Gudene skal vite at vi kommer til å trenge en slik spiller og hans vilje til å vinne, på kamp som på trening, utover høsten.

Uansett, FFK har i dette overgangsvinduet virkelig vist at de ønsker å satse i årene som kommer. Nevnte Wehrman, Sjøberg og Gashi er alle spillere som kommer til å sette sitt preg på Plankebyen og vårt kjære FFK i mange år fremover. Synes egentlig det er bragd av klubben å hente inn spillere av dette kaliberet. For 2-3 år siden, ja kanskje allerede i vinter, ville det vært helt utenkelig. Og det er på tross av at FFK, etter manges mening, har hatt en av landets beste trenere i klubben de siste årene, altså Knut Thorbjørn Eggen. Greit nok, fasilitetene har ikke vært all verden, men hva betyr vel det? Spillerne skulle da ikke bo på gamle stadion, skulle de vel? Supporterne har da ikke endret seg de siste 6 mnd? Plankehaugen har fått flere medlemmer, men det skyldes jo kun at flere vil betale en lavere sum for å se kamp, eller at flere fjortiser syns det er kult å være del av noe større.

Nei, det er vel bare å stikke fingeren i jorda og innse hvor en sto og hvor en er i ferd med å havne. FFK er der de er i dag på grunn av noen få personer. Vi kan jo trekke frem de to største profilene, Morgan Andersen og Terje Høiili. Terje Høiili og Spillerinvest AS har nok utvilsomt reddet FFK på mer enn en måte. Først gikk de inn og reddet FFK i fjor sommer, så har de åpnet kontoen for nye spillere, samt at de eier 51 % av spillerstallen om jeg ikke husker feil. Og det er her min skepsis kommer snikende. Er FFK som klubb i ferd med å selge sjela si? Fredrikstad har jo mer enn en gang blitt omtalt som Lille Bergen, og vi vet jo hva investorene har gjort for SK Brann? De kjøper og selger spillere etter eget godbefinnende. Helt ok i grunn all tid dette er deres eneste måte å tjene penger på, og alle vet jo at fotballspillere kan falle fort i kurs, eller rett og slett gå ut på dato. Er vel nok av beviser på at pengene rår når alt kommer til alt.

Dog er det en stor forskjell på investorgruppa til Brann og Spillerinvest AS. Spillerinvest as eier 51 % av FFK-stallen. Dette bekymrer meg, ganske så mye faktisk, for det betyr vel direkte at FFK må selge dersom Onkel Terje med venner sier det. Det må jeg innrømme at jeg sliter litt med å akseptere. Nå er heldigvis Spillerinvest en gjeng med menn som har hjerte for klubben og ønsker denne alt vell og de har vel uttalt at de ikke gjør dette for å tjene penger. Det betyr ikke at de ikke kommer til å selge en spiller eller to dersom prisen skulle være rett.

Nå skal ikke jeg være bombastisk i mine uttalelser, men jeg tørr påstå at Bertelsen ikke hadde blitt solgt dersom pengene FFK og Spillerinvest tjener var ment til å dekke opp en utgift. I denne omgang tørr jeg å påstå at den utgiften fordeler seg på Gashi og Wehrman. Ikke nok til å dekke opp, men nok til at totalkostnaden blir mindre for klubb og investor.

I mange avtaler forhandlet frem i næringslivet ligger det som regel underavtaler hvor den ene parten blir ”skyldig” en tjeneste eller to. (Dette er som regel meget synlig i fotballverdenen der man som regel betaler ett beløp nå og resterende etter x antall spilte kamper etc). Når det gjelder avtalen mellom FFK og Spillerinvest vil det forbause meg meget om det ikke lå en klausul vedrørende salg av spillere pr år. Dette vil selvsagt aldri bli sagt høyt og skulle noen bli konfrontert med en slik ”avtale”, vil svaret utvilsomt bli; ”ingen kommentar” eller noe lignende. Når vi samtidig vet at Morgan Andersens ord pr dags dato, i mine øyne, ikke er verdt en døyt, ja da går vel skepsisen min over i noe som kan ligne på en mild paranoia.  Jeg er livredd for at det vi i disse dager har sett er starten på en spillerkarusell det i FFK-stallen aldri før har vært vist maken til. Jeg er redd for at mitt kjære FFK skal miste noe av sin identitet, jeg har angst for at det i løpet av få år ikke skal være en eneste lokal gutt igjen på laget. Dessverre er jeg skrudd sammen slik at et evt. seriegull vil havne litt i skyggen dersom det ikke er noen lokale helter på laget den dagen det skjer. Forhåpentligvis får vi beholde Tarik i noen år til, og den dagen han selges, ja så håper jeg de som styrer har ”baller” nok til å kreve mye penger av ham. Ja også håper jeg selvsagt at det har kommet en ny lokal guttevalp som kan ta opp arven, for det er ikke vanskelig å skjønne at noe av patriotismen forsvinner den dagen man sitter med et rent ”kjøpelag” på banen…

Når dette er sagt, med dagens stall tror jeg faktisk at FFK med litt flyt og hell fort kan ende blant de 4 øverste allerede inneværende sesong. Jeg bare håper det var verdt det når status gjøres opp…

Til neste gang…

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f