Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars Thoresen

A-lagspiller
Ble medlem: 11 jun 03
Innlegg: 419

Lagt til: 15 aug 06, 21:05
Endret: 15 aug 06, 21:08

Mulig dette blir et litt krassere innlegg enn først tenkt, siden jeg ble logget ut før jeg rakk å poste mitt lange innlegg...så forsvant alt a gett

Jeg vet derfor ikke hvor mye av ajg`s kritikk jeg orker og gidder og svare på, siden det første svaret som forsvant var så ufattelig bra og velformulertMen det gikk vel på noe i retning av at undertegnede som vanlig sang kampen igjennom, dvs når det ble dratt i gang sanger fra gjengen bak. Om du ikke fikk med deg det, må du ha bra med møkk i øra. Grunnen til at jeg valgte å stå framme, var ikke for å pisspreke med fjortissjekker Berg, men i et håp om at folk bak oss også skulle velge å stå. Det funka dårlig, og folk satt så ofte døm kunne med unntak av gjengen litt lenger bak som i perioder var gode på å dra i gang sanger. I andre omgang var trøkket ikke så verst. Faktisk gir jeg 2. omgang på Åråsen godkjent fra døm som faktisk sang. Man får et brukbart inntrykk av trøkket på første rad selvom ingen bak meg hørte at jeg sang. Synes egentlig det er smått utrolig hva folk finner på å påstå innimellom...hadde jeg villet være leder i en organisasjon uten å ville synge, finnes det andre organisasjoner som mer enn gjerne vil ha folk... Med det samme vi er inne på synging, så var vel gamlekara med Jon S, Roy Bilet, Glenn Glitter, undertegnede m.fl. trolig døm ivrigst syngende på hele Stadion mot Kamma. Har du ikke noe bedre å komme med enn at jeg ikke synger på kampene, ajg, kan moderator like gjerne slette brukerkontoen din. For det er ren løgn og en usedvanlig mangel på observasjonsevne.

Når det gjelder Plankehaugen og synging, er det tydeligvis på sin plass med litt historie. Plankehaugen har aldri vært gode til å synge uten en god forsanger. I riktig gamle dager var det Jon S, Rune Stadion, undertegnede og noen til som dro i gang sanger fra midt i klacken. Dette fortsatte vel egentlig helt til vi kom opp i Tippeligaen og Dag Jørund gjorde en suveren jobb første året. Første året i Tippeligaen steg også Zoran opp på forsangertronen borte mot Stabæk, og den høsten ble vel den beste sangmessige perioden Plankehaugen noen gang har hatt. I perioder ble dette nivået fulgt opp også ifjor, men det dårligste nivået har alltid vært dårlig. Dette nivået har vi stort sett falt ned på hver gang vi har manglet både Zoran og Dag Jørund, dvs når vi har manglet Zoran i den siste tiden. Hos meg er det liten tvil om at en god og markant forsanger i hvert fall i øyeblikket er alfa og omega for at Plankehaugen skal synge bra. Det har vært foreslått egne forsangergrupper, men så lenge vi har hatt en god forsanger og tifo-gjengen på det reseverte feltet har sunget bra, har det gått brukbart, selvom det har vært mye daukjøtt på feltet. Men uten forsanger sliter vi, og vi må nok innrømme at vi sliter litt med at mange ikke er vant til eller vil synge, Plankehaugen er fortsatt ung, og derfor ofte kobler ut når det butter på banen, som det jo har gjort i det siste. Merker akkurat det på trøkket på hele Stadion. Men uansett er poenget, at vi i øyeblikket mangler et godt alternativ når Zoran er borte. Men Zoran vet at han er sterkt ønsket blant alle som vil synge, bortsett fra kanskje keiko.

Når det gjelder styret og engasjement for synging, så er det ingen typiske forsangertyper i styret. Det har det heller aldri vært, med ett veldig hederlig unntak i Dag Jørund. Men det har gått tildels ganske bra likevel, siden vi har hatt andre som har tatt tak i det. Syngingen har fungert uten styrets innblanding. Men når det nå i perioder ikke går overvettes bra med syngingen, er det plutselig styrets feil nærmest alene. Og det er selvfølgelig de forhatte dugnadenes feil alt sammen. For å snu det hele litt på hodet, har det ironisk nok vært lettere å få folk til å ta tak i dugnadene enn å få folk til å stille på tifo- og sangverkstedene! Det tror jeg ikke skjer mange andre steder i organisasjonslivet! Normalt pleier ikke folk å stille opp på det kjipeste, men her er det faktisk det mest kreative og morsomme som folk har sviktet. Men jeg vet at det er mange som nok vil være med om noen tar tak i dette og virkelig tar ansvar for tifo-biten og også for sangbiten. Men hver gang det med sang og sanger blir nevnt som et sentralt tema for et tifoverksted, er det søren meg nesten ikke en kjeft som kommer. Og så vidt jeg kan skjønne svært få om noen av de største kritikerene her inne på forumet. Derfor er tifo-gruppa nesten død, og verker etter friskt blod. Men som sagt vet jeg om flere som aldri er med på dugnader, men som gjerne vil være med på tifo og liknende. Man trenger bare noen, og helst flere enn en, til å ta ansvar.

Når det gjelder styret og sammensetningen av styret, så har denne i mange år vært preget av meget arbeidssomme folk. Det er veldig nyttig i alle styrer å ha noen slike, men ikke bare arbeidssomme slitere eller skribenter som undertegnede. Det går bra når mange ting skal bygges opp, som vi har holdt på med i Plankehaugen en god stund. Denne jobben har gitt oss mye goodwill både i FFK og Fredrikstad, men nå er det på høy tid å få inn folk som vil og ikke minst kan ta ansvar for både sang og tifo. Det er strengt tatt det vi skal drive mest med! Gøran Karlsen er i valgkomitèen og får med seg denne debatten, Jon S vet jeg også normalt følger en del med på hva som skjer her inne, så det betyr at budskapet bør ha nådd fram til minst to av tre i valgkomitèen. Vi bør minst ha inn et par i styret som kan jobbe med sang og tifo, og ingenting annet - les dugnader. Det er noe som støttes fullt ut av undertegnede. Man må ta seg tid til å prioritere denne typen gjøremål om det skal funke. Eneste måten jeg har fått gjort unna omlegging av medlemsblad og annet på, er ved å si nei til alt av dugnader siden jeg stort sett gjør mye skriving alene. Har rett og slett ikke krefter til mer, noe som er normalt har jeg hørt.. Heldigvis har andre tatt seg av nettsidene, men også disse preges av at mange skal gjøre mye på en gang. For meg blir det mer enn nok med styrearbeid og tilhørende herligheter, når jeg i tillegg skal mekke medlemsblad og diverse annen skriving. I gamle dager da jeg levde på studielån, kunne jeg nok fått til mer, men ikke nå. Og sånn er det for døm fleste som jobber.

På grunn av dette og sikkert mye som jeg har glømt i farta, er det nok ikke bare styret som er skyld i situasjonen. Folk må engasjere seg annet enn bare på nettet, og faktisk være villige til å gjøre litt praktisk arbeid også. Zoran har engasjert seg på en suveren måte, og du vet at vi spanderer buss- og kampbillett på deg til lørdag - vi trenger deg, Zoran! Du er den beste kortsiktige løsningen vi har, alternativet er rævvasang. Vi trenger tid til å finne alternativer. Sånt kommer ikke dalende fra himmelen over natta, tror jeg da. Et rent sangmøte er nok ikke så dumt, det kommer uansett et medlemsmøte hvert øyeblikk, men vi er nødt til å finne tid og sted hvor alle som er engasjert her i debatten kan møte, samt så mange som mulig fra styret og andre vi vet er engasjerte, men som ikke frekventerer nettet hele tiden. Idèer mottas med takk! I mellomtiden håper jeg du stiller opp på lørdag Zoran. Dette er kanskje den viktigste enkeltkampen i år, får vi håpe. Orker ikke Kristiansand Stadion en gang til...

Og om det er noen trøst: Det var ikke så innmari moro å være tredve stykk på Lange Stå i 2. divisjon når alle så på deg som en komplett idiot som stod og sang. Nå er det i det minste alle som ikke synger som er "idiotene". Det er vi som synger som kan stå med hevet hode uansett! Men vi bør/må finne på en bedre løsning på daukjøttproblematikken på sikt. Og Brigade Rødhvit er hjertelig velkommen til å bidra for fullt, men jeg mener det er mulig innenfor Plankehaugen siden tifo-gruppa likevel er døden nær og kommer til å ta imot med åpne armer.

---------------------------

Lars Thoresen, stolt aristokrat


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340