Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 19 feb 06, 12:07
Endret: 19 feb 06, 12:09

Opprinnelig postet av Møklegård
Så Lyn gjør dette for at disse gutta skal "føle" på det høye nivået som de vil møte om noen år?!


Selvfølgelig er det ikke derfor Lyn gjør dette. Og det er det ingen i denne tråden som har hevdet heller! Men at det er en unik mulighet til å skaffe seg referanser på hvilket nivå de må opp på kan du ikke nekte for. Spillerne er frie enkeltindivider og det er konkurranse på markedet. Man kan da ikke "skyte" Lyn for å vise at de føler med på de unge spillerne i distriket? Det er da heller slik at når det miljøet som det siste årene har fått frem flest U-landslagsspillere viser interesse for relativt mange Østfoldtalenter så må dette være et kjempekompliment for de lokale klubbene og Byprosjektet!
Og så viser det at FFK ikke har monopol på distriktets talenter.

Opprinnelig postet av Møklegård
Jeg får indelig håpe at ingen av barnas foreldre inngår noen som helst kontrakt med med Lyn.


Her viser du bare at du ikke har den minste anelse om hva du snakker om! (Hengt deg litt mye opp i Mikel-saken eller?) Det er da overhodet ikke snakk om å gå inn kontrakter med foreldrene til disse spillerne. Jeg prøver å forklare, nok en gang:

 - NTG er en vanlig privat videregående skole. Her har de også en fotballlinje der "alle" kan søke. NTG har også idrettslinjer med spesialisering innenfor andre idretter.

- NTG/LYN er en annen fotballlinje ved skolen. Denne delen er det Lyn som drifter; lønnsutgifter, trenere, lærere, opptil flere av de ansatte er formelt ansatt både på NTG og i Lyn. Lyn betaler også skolepengene for de spillerne som går der. Da er det da også helt naturlig at Lyn bestemmer hvem som får gå der. Hvem som helst kan melde sin interesse, men det er, anbefalinger, resultater, i noen tilfeller også opptaksprøver o.s.v. som avgjør om man kommer inn.

- De som bor i Oslo bor hjemme, slik som "vanlige" elever på videregående. De som kommer fra andre steder bor på hybler som er organisert som studenthjem. Her er det faktisk ansatt personer som skal sørge for at spillerne har det bra utenfor det sportslige.

- Det er ikke snakk om at foreldre inngår noen spillerkontrakter med lønn e.t.c., men ettersom Lyn betaler skolepengene så forplikter spillerne seg til å bli spilleberettighet for Lyn. (Fakta er faktisk ikke slik John Shittu fremstiller det). Faktisk er det ingen som får lønn før de er aktuelle for seniorstallen. 

 


Akkurat som alle andre som skal velge videregående skole, kan også fotballtalenter velge om de vil søke, almenn, elektro, toppidrett på St.Olav, Wang, NTG, byggfag eller hva pokker de måtte føle for. Mange fotballspillere ønsker å gå på NTG/Lyn fordi de føler de vil bli tatt vare på, men det er til syvende og sist Lyn som bestemmer om de får komme inn - ikke karakterene. 


Men dersom noen av disse fire spillerne gjør et godt inntrykk og selv velger å søke på NTG/Lyn, så er det ingen tvil om at de står langt fremme i køen. Og om FFK vil ha spillerne? Ja, da får FFK sørge for å gjøre seg attraktive nok. Det holder ikke å ønske seg de største talentene. FFK må vise at de tar skikkelig vare på dem, og gir dem optimale muligheter til å få ut sitt potensiale. Det holder ikke å si at vi skal satse på talentene. Man må faktisk gjøre det. Da er man konkurransedyktige. Selv om jeg vil ha flest mulig unge og gode spillere til FFK, har jeg faktisk ingen problemer med å akseptere at et talent går til den klubben der han føler han har størst mulighet til å ta steget fra talent til toppspiller. Så får hver enkelt vurdere hva som føles rett for seg.....

---------------------------

God bedring, Dagfinn!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f