Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 12 des 05, 15:27
Opprinnelig postet av spartasupporter
Jeg forsøke å forklare det nok en gang:

Det er ikke kniving om hvem som skal bli best i byen. Det har fotballsamarbeidet vunnet for lengst. Altså er ikke fotballen i Sarpsborg på samme nivå/tilstand som i Fredrikstad for fem år siden, men i 2003 da FFK spilte i 1. divisjon.

Angående byprosjekt:
FK Sparta Sarpsborg leder og betaler (nå også med sponsor i kommende treårsperiode) spillerutviklingssamlinger ukentlig for spillere i aldersgruppen født i-90 til -92. Det er gratis for samtlige klubber i byen (også for de få som står utenfor). Det rapporteres om at prosjektet er veldig vellykket og at nivået i de aldersbestemte lagene er høynet fordi spillerne som deltar i disse gruppene tar med seg det de lærere tilbake til respektive klubber. Det er selvsagt ennå for tidlig å måle resultatene ennå, men det vitner visstnok om at det sportslige nivået og holdninger til riktig treningsmengde som kreves for toppfotballspillere er kraftig bedret. Det viser seg også i forhold til unge spillere fra byen som også er toneangivende i juniorlag, på rekruttlaget, kretslag og for så vidt også aldersbestemte landslag og A-laget.

Jeg vil igjen understreke at jeg mener det er en feiltakelse at SFK er "byens lag". I Fredrikstad er FFK byens lag, det er helt riktig, men situasjonen er annerledes i Sarpsborg. Her har SFK spilt seg selv utover sidelinjen for lenge siden og har følgelig også tapt mye sympati. At det kom i snitt rundt 100 mennesker på hjemmekampene forteller sitt klare språk om det! (hjemmekampen mot Sparta er således ikke reell). Sparta har da så definitivt fotballtradisjoner. Å si noe annet er historieløst. Kliubben tok også byens siste norgesmesterskap og har også tilsammen sju av dem i skapet, inkludert AIL-mesterskapene. Men det er egentlig uvesentlig. Man lever ikke av historien alene.
Det er et genuint ønske om å samle seg om å skape toppfotball, og det gjør hele 13 klubber. Hvis det ikke er å være hele byens lag, ja da vil jeg gjerne vite hva som er å være byens lag. Sparta hadde ganske soleklart hele 2. divisjons aller høyeste publikumssnitt på hjemme- og bortekampene i 2005. Noe SFK, til sammenlikning, aldri var i nærheten av da da var i 2. divisjon sist - og ei heller da de spilte i 1. divisjon. Hva som eventuelt kunne ha vært dersom SFK var i førersetet blir kun spekulasjoner. Det er i hvert fall hevet over enhver tvil, med bakgrunn i tilgjengelige publikumsstatistikker, at klubben ikke greide å fenge publikum. Det har Sparta klart, og noe jeg er helt sikker på vil forsterke seg i sesongen som kommer. Folk i Sarpsborg er generelt grundig lei hoverende holdninger og å være seg selv nok, og har dermed samlet seg i et fotballsamarbeid med braksuksess både sportslig og publikumsmessig.
Til sammenlikning var opprykksteltet nå i høst smekk fullt en hel ettermiddag og kveld da Sparta rykket opp. Teltet tok 500 sitteplasser og det var plenty av ståplasser for å si det pent. Da SFK rykket opp holdt man åpent klubbhus...

Byens lag? Ja, døm selv...

Jeg er faktisk stolt over, og glad for, at folk fra samarbeidsklubbene finner det helt naturlig å også heie på og støtte opp under FK Sparta Sarpsborg i tillegg til sin egen klubb i nærmiljøet der de bor. I tillegg har man de som alltid har soknet naturlig til det "gamle" Sparta-miljøet både i ishockey og fotball.
Jeg er altså grunnleggende uenig i påstandene om at folk i Sarpsborg hadde heiet på SFK i stedet dersom tabellsituasjonene var byttet om. Det viser historien, og det viser nåtiden.


Jeg skjønner poenget ditt hele veien jeg, men tenk om SFK hadde Sparta sin plass, hva hadde du sagt da ??

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340