Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 14 okt 05, 01:12
Endret: 14 okt 05, 01:18
Opprinnelig postet av Abby
Og hvis det er meg det hintes til med dette "bedre supporter enn deg" skriveriene... Så ja, da synes jeg vel det da. Jeg synes at de som står på PH feltet og synger er supportere. De andre er tilskuere de. Så ja, jeg synes vi er bedre supportere enn tilskuerne på hovedtribuna som ikke gidder å svare når vi roper til de og som går 30 min før kampslutt. Skal ærlig innrømme det. En supporters jobb er å skape stemning på stadion. Og det er det Plankehaugen skal gjøre. Derfor synger vi.


Slike "Hvem er best supporter"-diskusjoner er noe av det teiteste jeg vet. Likevel klarer jeg ikke holde kjeft når jeg leser holdningene til enkelte her. Jeg skal støtte Abby i
at de som står på PH-feltet bør synge, om ikke på alt, så ihvertfall på det meste. Men det er jaggu det eneste også. Når Abby glatt hevder at hun er en bedre supporter enn oss som sitter på hovedtribunen så må jeg bare riste på hodet. Makan til snever holdning skal man lete lenge etter. Synes kritikken blir ekstra teit når den kommer fra en jeg ikke husker som spesielt fotballinteressert for 7-8 år siden...

Du skriver at en "supporters jobb er å lage liv på kampene." Joda, all ære til dere som står i Plankehaugen og synger. Kjempejobb gjør dere! Men å være supporter, handler nok ikke bare om "å lage liv på tribunen". Supporter kommer jo som kjent fra det engelske ordet support; støtte - å støtte opp om. En supporter skal være en støttespiller. Hvordan er man en god støttespiller? Som syngende supporter? Definitivt. Finnes det andre måter? Definitivt! Hva som er best? Det blir bare for dumt å diskutere. 

Jeg mener hver og en må få lov til å støtte klubben i sitt hjerte på sin måte. Så lenge en person bidrar med det som føles rett for en selv, så synes jeg man skal spare seg for å hevde at en er bedre supporter enn andre. 

Sjøl sitter jeg på hovedtribunen. Hvorfor? Jo fordi det føles rett for meg. Jeg har sittet der i regnvær blant 478 andre og sett på FFK tape mot lag fra steder som knapt nok har egen Coop-butikk. Og jeg brukte prosentvis en meget stor del av ukelønna mi på FFK. Nå har jeg en, etter min mening altfor dyr, sesongbillett på hovedtribunen. Sjøl har jeg fulgt FFK alle årene i fotballens bakgård. (Mitt første vage fotballminne var da FFK vant cupen i 84). Føler jeg meg en som en dårligere supporter enn dere andre fordi jeg ikke synger? Nei. Føler jeg meg som en bedre supporter enn alle det 7-8 tusen som har kommet til siden jeg satt der i regnværet? Overhodet ikke. Jeg synes bare det er helt konge at så mange har begynt å engasjere seg rundt FFK.

Faren til bestekompisen min sitter på VIP-tribunen. Hvorfor? Jo han har støttet FFK med penger ihvertfall de siste 20 årene. Han skriker ikke høyest, men han er på hver kamp og svare når Plankehaugen roper. Det er hans måte å støtte på. Er han en dårligere supporter enn deg? Neppe.

Holters, Costanza og resten av gjengen bruker masse av fritiden sin på å drive dette nettstedet, bare for at vi skal ha et sted å lese og diskutere når det ikke er kamp. Takken de får er å, sammen med flere andre av oss, bli karakterisert som tastatur-supportere.

Arnie, Joar og mange med dem bruker flere dager i uka på å utvikle lokale spillere som kanskje en gang kan bidra på A-laget.

Vaktene på stadion jobber gratis for klubben. 

Kai Nilsen bruker fritiden sin på klubben han elsker. Ser du ham synge på stadion? Nei, men han er på hver trening og bidrar med alt han blir spurt om.

Under en kamp tidligere i år glemte min mor igjen lommeboka si på stadion. Det var lørdagskveld og jeg bråkjørte ned da hun oppdaget det. Kl 2150 på en lørdagskveld var "alle" dratt på by`n, bortsett fra en hyggelig eldre mann som måtte vente på at draktvasken skulle bli ferdig. Han tilbrakte lørdagskvelden alene på stadion for å bidra på sin måte. 


Det er utallige eksempler, men tror folk fatter poenget. Det blir så ufattelig teit å selv hevde at en er en bedre supporter enn en annen. Det er så forbanna mange mennesker som bidrar og støtter - er supportere - av FFK. Mange er uunnværlige på sin måte. Men å hevde at en er bedre enn andre fordi man støtter på den måten man selv synes er den beste måten? NEI TAKK! Spar meg! 

Tusen takk til alle supportere som engasjerer seg i og rundt FFK på sin måte!







PS! Hadde vel blitt litt stusselig med fullt PH-felt og en tom stadion? ;-)

 

---------------------------

Noen som har lest eventyret om smeden og bakeren?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340