Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 14 aug 05, 14:59

Dette er første gang siden kampen i går jeg er i nærheten av en PC, men helt siden kampslutt igår har irritert meg over måten Øyvind Hoås blir hetset (Ja, jeg mener det er hetsing publikum på stadion driver med!) av publikum. Noen vil helt sikkert tro at Hoås er den store helten min etter dette innlegget. Det er han absolutt ikke, men jeg synes han får så urettferdig mye pepper at jeg vil prøve å sette ting litt i perspektiv. Det er min hensikt med dette innlegget. Så får jeg legge til at det er mine synspunkter ut ifra mine tanker om fotball. De som vil kan "kjøpe dem", og hvis ikke så er dere hjertelig velkomne til å forkaste dem. Og beklager lengden, men husk; er ingen tvang å lese dette....


Det er helt makeløst å se hvor forutinntatt deler av Fredrikstadpublikummet, med Fredriksstad Blad og Radio Fredrikstad i spissen er. Brian West, Simen Brenne og Raymond Kvisvik er helt konger og "gjør uansett en ok kamp", mens spillere som Hoås og Wiig er "helt ræva" allerede før kampen har starta. Det gjenspeiler seg egentlig godt på spillerbørsen (noe jeg sluttet å ta seriøst for flere år siden) til nevnte avis også. Simen, Brian, Raio og Raymond er jo praktisk talt garantert minst karakter 5, selv om det gjør en under middels kamp. Hoås derimot må gjøre en kanonkamp for å i det hele tatt lukte på den femmeren.

Et par eksempler på hva jeg mener
Et eksempel fra i går: Hoås gjør et C-moment av en vending før han sender en håpløs tversoverpasning på egen halvdel. HamKam. Skjønner jo at folk blir frustrerte over slike pasninger, men når halve stadion sitter å forteller høylytt hvor ræva Hoås er, så blir det litt drøyt etter min mening. Mot Start skjer mye av det samme, men med Simen Brenne i hovedrollen. Simen forsøker først å drible to mann 30 meter fra eget mål. Han mister nesten ballen, vinner den igjen og slår fra seg en horribel tversoverpasning. Det hele ender med at Start scorer. Hva sier folk etter kampen? Joda, at Simen kan bli en knallspiller bare han kutter ut risikospillet sitt. Mener ikke å sammenligne Simen og Hoås videre, men prøver bare å sette ting litt i perspektiv.

Annet eksempel fra igår (skjedde omtrent rett foran B-feltet, der jeg sitter): Langpasning. Hoås plasserer sine 203cm slik at motspilleren ikke klarer å nå opp til ballen. Hoås er heller ikke innom ballen, men han gjør for så vidt jobben sin; sørger for at ballen detter ned i et ledig rom. Problemet er jo at Brian ikke viser noen interesse i prøve å plukke opp den andreballen selv om han bare er noen meter unna. Hvordan reagerer publikum? Halve hovedtribunen skriker ut at "Du må jo faen meg hoppe, Hoås!" Hoås gjorde faktisk jobben sin, hadde spilt liten rolle om han hadde forlenget den pasningen 4-5 meter med en stuss. At "publikumshelten" Brian ikke starter er det ingen som bryr seg om.

(Mener ikke å rakke ned på Brian, men) var egentlig han så mye bedre enn Hoås igår? Jo, han er livsfarlig de første 15 minuttene av hver omgang, men etter det virker han veldig ofte totalt uinteressert. Han har noen ekstreme løp og HamKam-forsvaret er jo tydeligvis livredde for ham, så lenge han er "på". Men samtidig så fikk vi ikke noe særlig konkret ut av løpene. Som en på forumet (husker ikke hvem) skrev etter Odd-kampen: Brian var den FFKspilleren mot Odd som var mest underholdende å se på, men langt i fra lagets beste. Synes han traff spikeren ganske så godt på hodet jeg.
Jeg vet jeg risikerer å bli rullet i tjære og fjær og kjeppjaget ut av byen nå, men jeg mener oppriktig talt at Hoås var en av de bedre på FFK i gårsdagens førsteomgang. Selvfølgelig en stor minus ved den håpløse tversoverpasningen, men mener han er innblandet i mye av det offensive (og også noe defensivt(!)). Jeg konstaterer også at den eneste målsjansen FFK hadde etter at Hoås gikk ut, var det Eddie Gustavsson som skapte.


Kutt ut hetsingen!
Nok om kampen igår, det jeg egentlig skulle skrive var det jeg kaller hetsing av egen spiller. Synes utbruddene til enkelte igår faktisk er verre og mer usaklig enn mye av det som ble sagt om og til Vebjørn Hagen ifjor. Noe av det som ble sagt i min "omkrets" på tribunen igår:

"Harru ikke en neger til æ?!?!?!" - En som tydeligvis ville han inn MacDonald da Hoås ikke rakk en dårlig pasning
"Håper han knakk det!" - Tenk å si noe slik om egen spiller som ligger nede med skade.
"JAAAAAAAAAAAAA!!!!!" - Samme person da Hoås faktisk måtte ut
"MØKKASPELLÆR!" - Denne gidder jeg ikke kommentere en gang.
"Bare flaks..." - Etter at Hoås nok en gang har bevist at han har bedre ballkontroll enn Ringberg ihvertfall

"... Men i "missekonkurransen" ble han ettertrykkelig slått av spissmakkeren Øyvind Hoås. Spissmakkeren bør søke hjelp hos Torsnes skytterlag for å få fininntstilt siktet." - Fredriksstad Blad som nok en gang imponerer med fantastiske ordspill, saklige formulerer og objektivt syn på egne spillere.
Kunne tatt flere eksempler, men tror folk skjønner tegninga. Og ellers er det flere "gode" eksempler i denne tråden. Det er fritt opp til hver og en hvilke spillere man synes presterer og hvilke som ikke gjør det. Men når jeg hører hvordan folk uttaler seg om Hoås blir jeg nesten flau som supporter. Er det ikke en supporters oppgave å motivere til innsats og være med å gi selvtillit? Gutten er 21 år og måten han takler disse usaklige tilropene synes jeg vitner om karakterstyrke. Og en ting til? Han er faktisk den ENESTE spilleren i stallen som gidder å skrive noen ord på supportersiden fra tid til annen! Jeg blir kvalm når jeg ser hva han får tilbake av såkalte supportere. Det er realt nok å mene at en spiller ikke presterer, men, man kan da oppføre seg ordentlig for det. Fortell ham heller hvordan han skal bli bedre da!


Til slutt
Ja, misset to (spesielt den ene) kjempesjanser igår. Den første har ikke noe med ferdighet å gjøre i det hele tatt. Om han hadde prøvd å skyte over ville han trolig scora på 8 av 10 forsøk. Men når det er sagt, å sette sjanser har ofte med selvtillit å gjøre. Så hva om vi prøver å bygge litt selvtillit snart i stedet for å bryte den ned!?! Til og med den ene angriperen HamKam fikk mer støtte av Fredrikstadpublikummet igår.......

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"

Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340