Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 07 mar 05, 14:44
Endret: 07 mar 05, 14:47
Mange gode poeng i de to foregående innleggene,men (hvis ikke jeg har misforstått) jeg blir nesten litt trist på dine vegne når jeg leser det siste du skriver, Carlsberg: "Men det er det som ikke er bra, som får frem de sterkeste følelsene hos meg, når jeg nå begynner å frykte for vår fortsatte eksistens i tippeligaen. Derfor blir jeg mer fokusert på det som er dårlig, enn på det jeg mener er bra."

I mine øyne er du nå inne på noe av det essensielle med fotball, dette med gleder og skuffelser - følelser - kort sagt engasjement. Fra tid til annen kommer jeg over mennersker som sier noe sånt som "Jeg fatter ikke hva som er så moro med å se 22 menn jage en ball. Da pleier jeg å svare at jeg ikke har noe svar på det spørsmålet, men det må være "et eller annet" med noe som klarer å engasjere så mange mennekser - å fremskape så mange følelser som det fotballen gjør.

Det eneste som er sikkert med et lag i medgang er at motgangen vil komme - før eller siden. Det eneste som er sikkert med oppturer er at det også vil være nedturer. Men for min del så er den gleden som en opptur. Selv om jeg tror det vil bli en tøff sesong, så orker jeg ikke gå rundt i Februar/Mars og bekymre meg over at vi kanskje kan rykke ned. Nei, i Mars velger jeg heller å glede meg til seriestart - nok en sesong der vi skal prøve å hamle opp med de beste i norsk fotball.

Men for all del, jeg går ikke med noen "glad-kristen" holding til FFK der alt er bra og alt ordner seg. Jeg HATER å tape. Jeg husker nedrykket til 2.divisjon. Jeg hater at andre lag gjør det bedre og jeg liker overhodet ikke å tape for Moss. En viss kamp mot Alta kan jeg vel også nevne. Det finnes utallige slike større og mindre nedturer jeg kunne nevnt. Tror faktisk det er få som banner og sverter mer for seg selv enn det jeg gjør når det går dårlig med laget i mitt hjerte.

Men øyeblikk som kampen mot Kvik, opprykket til Tippeligaen, hver gang guttæne scorer, seieren mot Tromsø, o.s.v. gir meg en slik indre glede og positiv opplevelse at det overskygger de fleste nedturene. Men, helt fornøyd blir jeg nok aldri. Jeg tviler nemlig på at FFK kan vinne Champions Leauge;). Men for at FFK skal bli best mulig mener jeg jakten på slike oppturer er det viktig! Det jeg snakker om nå er i praksis det som kalles prestasjonsmotivasjon. Kort forklart handler det om å gjøre gleden over å lykkes større enn angsten for å misslykkes. På den måten tror jeg det er lettere å få fram gode prestasjoner på banen - også gode opplevelser på tribunen.

Slik jeg oppfatter det du skrev, så er skuffelsen din når laget mislykkes større enn gleden når laget lykkes. Det er derfor jeg (satt noe på spissen) sier jeg nesten blir litt trist på dine vegne. Men for all del, dette er sett med mine øyne, og jeg respekterer at du ikke ser det på samme måten. Dette er ikke noe personlig angrep på deg, Carlsberg, men jeg så mitt snitt til å få fram min måte å se på fenomenet fotball. Jeg tar også gjerne imot synspunkter på det.

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"



Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340