Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 01 aug 23, 13:44

Opprinnelig postet av Erikk

Vi har sett Alba bli bedre og bedre utover sesongen. Enig i at det ikke har blitt mange mål men det har også å gjøre med det defensive systemet hvor han også bidrar. Det blir sagt at endelig er Kjeldsrud Johansen frisk og vi har en Noa Williams som trenger spilletid. Er det ikke viktig at spillerne utvikler relasjoner med tanke på spillet vårt og blir det da en god ide å låne inn spillere på kort sikt? Når det gjelder Aga var han god i Grorud men har etter det hatt to misslykkede opphold både i Sverige og i Rosenborg. Er vi så sikre på at han er mye bedre enn de vi har? Videre skulle jeg likt å se det økonomiske i denne avtalen, Som vi vet er lønningene i Rosenborg særdeles mye høyere enn de er i FFK og jeg skulle likt å vite hvoir mye vi betaler for dette?

Hva FFK må betale for Aga-avtalen har jeg ikke engang forutsetninger for å spekulere i. Når det gjelder Alba så legger han inn en enorm innsats for laget og vært positiv rett før sommeren, men det er ingenting som tyder på at det er en spiss med invidiuelt nivå som tilsier at han skal være førstevalg for et lag som vil spille seg opp i Eliteserien. Til det er han altfor begrenset både taktisk, teknisk og som målscorer. I en alder av 28 år er det sannsynligvis også begrenset utviklingspotensial. Det er rett og slett veldig lite som tyder på at han plutselig skal bli en stabil og god spiss med akseptabel scoringsrate på dette nivået. Ifølge offisiell statistikk på fotball.no står han bokført med 112 kamper og 33 mål i Obos-ligaen totalt. Oscar Aga er på sin side oppført med 55 kamper og 39 mål. Samtidig har han spilt på et lag som stort sett har vært svakere enn Alba. At han ikke har lykkes i Elfsborg (som antagelig var et feil klubbvalg å ta den gang) og senere i Rosenborg (ikke mange hadde klart å lykkes der i år) er jeg jo eneste grunn til at han overhodet kunne bli aktuell for oss nå. Hadde han levert godt i Elfsborg og RBK så hadde han i en alder av 22 år allerede vært på blokka til store internasjonale klubber.

Når det gjeler Noa Williams så hadde jeg også håpet han skulle få mer tillit, men det er jo åpenbart at han ikke har egenskapene som Mikkjal Thomassen ønsker og at han sannsynligvis forsvinner nå i sommer (lån eller salg). Kjelsrud Johansen har vært veldig skadeforfulgt de siste årene, og selv om han nå er tilbake igjen for å bidra litt, så virker det veldig skjørt å satse for mye på han. Der er det heller ikke særlig utviklingspotensial. 

Gode spillere bygger gode relasjoner raskere. Bjartalid og Aga virker som to fotballsmarte og komplementære spillertyer, og jeg blir ikke sjokkert om de kan finne tonen og et godt samarbeid i løpet av høsten. Man kan si mye positivt om Riki Alba, men en veldig god relasjonell spiller synes jeg kanskje ikke han har vært, selv om han har spilt med mange av de samme spillerne her i flere sesonger. 

 

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f