Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 12 mai 22, 01:45

Jeg har ikke definitive svar på dette, men jeg synes det er godt at spørsmålet stilles. FFK er litt for ofte plaget av litt for mange skader på viktige spillere, og jeg tror klubben har en del å hente på å anaylsere hva slags skader som oppstår, hvordan og hvorfor. Man har ingenting å vinne på å gjemme seg bak oppfatninger om at skader bare er uhell og ikke noe man kan gjøre noe med. Man kan ikke unngå skader helt og fullt, men det betyr mye at man gjør hva man kan. Det er helt klart en av de mange ting som tilsammen betyr forskjell på suksess og fiasko. 

Akutte skader er selvsagt vanskeligst å gardere seg mot. Fotball er en fysisk tøff idrett. Men slitasjeskader er det egentlig ingen unnskyldninger for. De kan som hovedregel oppdages tidsnok til å unngås, hvis man bare er tilstrekkelig oppmerksom på dem, og forstår betydningen av å hvile spillere når de har behov for det. Det har ingen betydning hva man mener at spillerne burde tåle, det er hva de faktisk tåler det handler om. Her tror jeg det er viktig med et kompetent medisinsk apparat, fordi unge ivrige spillere vil selvsagt alltid spille mest mulig, og vil nødig innrømme at de merker lette smerter som kan bety at de er i ferd med å utvikle en belastningsskade. Treningsmengder bør kun økes langsomt, treninger bør alltid være mest mulig varierte, og hvile er og blir et avgjørende element ved all god trening.

Oveni det, tror jeg det er en god ide å rotere mest mulig på spillerne, sånn at når skader inntreffer (og det gjør de), så har man kampklare spillere til å erstatte de skadde spillerne med. 

Det går også an å se hen til andre klubber som lykkes bedre på dette punkt, og prøve å lære noe av dem. 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340