Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 04 nov 21, 03:49
Endret: 04 nov 21, 03:54
Endret av: ey1984

Direkte opprykk henger riktig nok i en tynn tråd, men heldigvis fra beina så håpet er fremdeles levende. 

En litt interessant observasjon jeg har gjort meg i kveld. I forkant av forrige Premier League-sesong ble det snakket mye om hvordan det tette kampprogrammet ville kunne påvirke resultatene i ligaen. Særlig ble det snakket om at Liverpool med sitt ekstremt høye press og høye intensitet ville komme til å slite, noe også kan si materialiserte seg, selv om man selvfølgelig ikke skal undervurdere påvirkningen av skaden på Virgil van Dijk. Jeg foretrekker soleklart å diskutere norsk fotball fremfor engelsk fotball, men tenkte likevel det tjener som en god sammenligning på poenget mitt. 

FFK har som vi alle vet basert spillet sitt på en stil med svært høy intensitet. Det intense presspillet gledet supporterne da det var godt, og har blitt etterlyst når laget har gått gjennom dårlige perioder. Det samme gjelder den ekstremt offensive tankegangen med ball i laget hvor ballen skal gå raskt fremover i lengderetning. 

Utgangspunktet for nåværende sesong var som vi alle vet at oppsettet måtte tilpasses. På grunn av en sen start med hensyn til korona, var man nødt til å restrukturere strukturen for ligaen som blant annet resulterte i flere perioder med hyppige kamper. Ville det ikke vært naturlig å tenke at dette, som minner svært om situasjonen før fjorårets Premier League-sesong, ville favorisere lag som spiller med lav intensitet, og byrde lag som baserer spillet sitt på intensivt presspill og hurtig tempo? 

Jeg har kikket på litt statistikk fra årets kamper, i og med at vi tross alt kun står med 3 kamper igjen å spille. Etter å ha kikket på våre kamper er det nemlig et nokså interessant funn som tilsier at FFK har lidt av hyppige kampperioder. Jeg har funnet statistikken ved å se på hvor mange dager det har gått mellom kampene, og sortert ut ifra kamputfall. Jeg har laget statistikk både med 4 og 5 hviledager mellom kampene. 

Resultater med minimum 5 hviledager før neste kamp: 7-2-1 (70% seier)

Resultater med mindre enn 5 hviledager før neste kamp: 7-4-6 (41% seier)

Resultater med minimum 4 hviledager før neste kamp: 9-4-3 (56% seier)

Resultater med mindre enn 4 hviledager før neste kamp: 5-2-4 (45% seier)

Vi ser en helt tydelig tendens til at FFK presterer bedre resultater med mer hvile, noe som definitivt gir mening ut ifra Liverpool-resonnementet. Jeg har tatt med 4 hviledager for å gi det et litt større utvalg, men jeg mener personlig at det er mest å hente fra de to første radene, i og med at 5 hviledager tross alt utgjør en full treningsuke. Inne i tallene ligger det for øvrig blant annet tap mot HamKam etter full treningsuke, samt de to nylige kampene med ufullstendig treningsuke hvor laget vant, men så direkte svake ut (Strømmen og Grorud). 

Betyr tallene at laget lider av mindre restitusjonstid og dermed ikke evner å opprettholde det høye presspillet sitt? Man kan tolke det som man vil, men jeg mener det tyder på at FFK denne sesongen har hatt et problem med å opprettholde presspillet sitt og det intense angrepsspillet når kampene kommer tett, noe som tross alt gir stor mening med tanke på belastning. Dette er ikke et problem som oppstår fordi spillerne er dårlig trent, dette er en naturlig konsekvens av spillestil som også de aller beste sliter med. Det må for øvrig også legges til at FFK ikke har spilt så tette kamper på mange år etter tilværelsen i Postnord (gufs) som ikke tillot midtukekamper på grunn av semiprofesjonalitet. 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340