Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 09 okt 20, 04:46

Av det jeg kan se, har klubben fem spillere på utgående kontrakt før neste sesong. Noen tanker om disse:

Hasan Duman: Duman er 21 år gammel, og kom fra Godset før sesongen, hvor han ble satt litt ut av en skade. Hadde sett veldig bra ut før det, og var forventet å få sitt gjennombrudd i klubben. Fikk også U21-landskamper. Fikk kun kontrakt ut sesongen med FFK, jeg vet ikke om det var etter ønske fra klubb eller spiller, men ut ifra tallene fra oppkjøringen før sesongen, er det kanskje ikke utenkelig at Hasan har Eliteserieambisjoner, også på kortere sikt enn vi kan tilby. Selv liker jeg Duman veldig godt, og håper klubben fornyer med ham. Han har ikke spilt så mye denne sesongen, men jeg synes han tilfører laget noe vi har manglet i mange mange år. Flink til å føre ballen gjennom ledd, og evner å skape noe fra sentralt på midtbanen, noe vi 1 har sett fryktelig sjeldent de siste årene, og som 2 passer den nåværende stallen veldig godt. Det er ikke til å stikke under stol at seige løp langs kanten fra back/ving med påfølgende terningkast 3-innlegg, ikke akkurat er noe jeg har lært å sette pris på de siste årene. Det er befriende at Duman representerer noe annet. 

Ludde: Trenger vel ikke si så mye om hvilken posisjon Ludvig Begby har i klubben. Klubbens fremste ambassadør etter min mening, og jeg unner ham virkelig å ta del i en suksesshistorie med FFK. Har vel gått mer eller mindre to år skadet, og det jeg virkelig er spent på, er motivasjonen til Ludde. Kan tenke meg at det kan ikke kan være enkelt å motivere seg for år etter år på nivå 2/3 i norsk fotball. Forhåpentligvis kan et opprykk til OBOS tilføre litt energi, slik at han bestemmer seg for å bli med videre. Dersom Begby ønsker å være med videre, kan jeg ikke tenke meg at klubben ønsker noe annet, gitt hans status i klubben, og tilsynelatende innflytelse i spillergruppa. Om han fornyer, håper jeg klubben ser seg om etter en backupløsning på venstreback gitt skadehistorikken hans. 

Åsheim: Jeg kan av og til irritere meg når jeg ser Åsheim spiller på midtbanen. Likevel har han unektelig hatt en kjempegod sesong i år. Han fremstår dessuten som en type det er ønskelig å ha i spillergruppa, og jeg håper han etter hvert kan ta rollen som en stille, men strukturert leder og kontinuitetsbærer i laget. Åsheim tar vel ingeniørstudier på siden, og vil etter det jeg kan forstå, ikke ha særlig hastverk med å gjøre seg ferdig med fotballen, dersom muligheten byr seg for å være med på en opptur med klubben. 

Koko: Her forstår jeg ikke helt hva som er status. Koko har altså vært lånt ut til Levanger så langt denne sesongen, hvor han har spilt alle 13 kampene i grunnspillet. Levanger oppnådde imidlertid ikke topp 7, og er derfor ferdige for sesongen, iom at ingen klubber rykker ned fra Postnord. F-B meldte etter deadline day at "En FFK-spiller (Koko) lånes ut", samtidig som EIK melder på sine nettsider at "Koko har signert på en kontrakt ut 2020-sesongen med tigrene". Må dette kanskje tolkes som at Koko i utgangspunktet har signert ny kontrakt med EIK, altså ikke låneavtale, men fremdeles har en underliggende avtale med FFK om å gjenoppta samtalene etter sesongen? Uansett. Koko har lenge blitt omtalt som ung og lovende, og virker som en kjempekul spiller. Høgmo uttalte i sin tid at Koko har "ekstrem spisskompetanse i form av forflytningsevne, løpskapasitet og taklingsevne". Samtidig er Koko nå 21 år gammel, og jeg vil tro at det finnes grenser for hvor lenge han kan være knyttet til klubben uten å spille, om ikke fast, så hvert fall som en reell utfordrer til en startplass. Midtbanen vår begynner imidlertid å se ganske vanskelig å komme inn i, med Åsheim/Drage/Lindström nærmest selskrevne på laget, samt Zoulakis/Duman/Getz/M Hagen(?) som utfordrere. Blir spennende å se om klubben finner plass til Koko i det selskapet. 

Vestby: Fremstår som en kreativ og sprudlende offensiv spiller. Ble tatt opp i A-stallen før sesongen etter en kjempesesong for 2-laget i fjor. Har ikke fått mye spilletid, mye på grunn av en skade han har slitt med de siste ukene. Passer slik jeg kan se veldig godt inn i 433-systemet til Bummen, og har en alder som gjør ham til en naturlig stallspiller, som på lang sikt kan spille seg inn på laget. 

Zoulakis: Må vel nærme seg legendestatus etter den Kvik-kampen? Kommer inn som debutant fra start i det som både før og etter må regnes som en sesongdefinerende match. Gult kort, mål og assist i første omgang, tas ut til pause. For en fyr. Fremstår som en naturlig backup i Lindström sin rolle, en rolle verken Åsheim eller Drage behersker tilstrekkelig godt. Er beskrevet i podcasten til f-b som en spiller som har tatt store steg når det kommer til trening og kosthold det siste året, og som, med rett innstilling og oppfølging, har veldig stort potensial. Kan heller ikke være spesielt dyr å ha i stallen, og har en stor oppside dersom han skulle slå gjennom. Virker til å bli positivt trigget av press, noe som er en mentalitet man trenger som spiller i FFK. 

Konklusjonen etter dette, er vel at jeg er glad for å ikke være i Joachim Heiers sko når høsten kommer. I tillegg til disse spillerne, skal det bli spennende å se om det vil skje endringer med kontraktsituasjonen til spillere som Nieves, Love og Hagen. Spillere som definitivt har noe i stallen å gjøre (Nieves skal hylles for det han leverer denne sesongen), men kanskje ikke er så selvskrevne i en startellever som de ideelt sett bør være, gitt deres karrierestadium. For øvrig spennende å se hva Marius Hagen tenker om fotballkarrieren sin, som han etter det jeg forsto var litt tvilende til. Og ikke minst, dersom han ønsker å satse videre, er det egentlig plass i det FFK-laget?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340