Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4688

Lagt til: 18 jun 18, 18:46

Tja. Jeg har aldri sett sjarmen med gale dommeravgjørelser som sådan. Diskusjoner om dommeravgjørelser er noe annet, men det vil vi nok fortsette med. Det er jo tross alt dommeren som har det siste ordet også når han ser situasjoner i reprise, og vi kan jo være uenige med ham like fullt!

Jeg er av den oppfatningen at jo færre kamper som avgjøres av klare dommertabber, jo bedre er det. 

Nå så jeg ikke kampen mellom Sverige og Sør-Korea, men dersom dommeren stoppet spillet midt i en kontring mener jeg det er dårlig praksis. Man bør la spillet gå inntil første naturlige avblåsning. Om det så skjer noe i mellomtiden, og man konkluderer med at den opprinnelige avgjørelsen var feil, så går man heller tilbake det minuttet.

La oss si at koreanerne hadde fått fullføre kontringen - og scoret. Så hadde dommeren sett på video, konkludert med at Sverige skulle hatt straffe, annullert Sør-Koreas scoring og latt Sverige ta straffesparket. Konsekvensene er altså:

  • Sverige får en straffe de skulle ha, men sannsynligvis ikke ville fått uten VAR. Bra.
  • Et angrep fullføres i uvissheten om det vil bli tellende eller ikke. Ikke bra, da gleden ved målet må settes på vent til dommeren har sagt sitt.
  • Koreanernes mål annulleres. Bra, da de ikke skulle hatt angrepsmuligheten i utgangspunktet (fordi det var straffe imot).
Det jeg prøver å konkretisere her er  altså: Gevinsten er mer rettferdig dømming. Kanskje vi også får mindre åpenbar filming, holding og slikt da spillerne vet at dommeren kan dobbeltsjekke avgjørelsen sin.
Kostnaden er at man noen ganger må vente på avgjørelsen til spillet er stoppet. Den kostnaden synes jeg ikke er stor.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340