Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 30 mai 17, 09:01

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Det er vel heller ikke så mye en tankegang, som bare et ordtak. Som med de fleste ordtak så kan det nok være noe i det, men det er ikke meningen at man skal legge for mye i det heller.

Poenget er forøvrig heller ikke å innse at "noe" må gjøres, men at man klarer å samle seg om hva som må gjøres. Legge bort interne stridigheter og personlige kjepphester og innse behovet for å jobbe sammen mot ett felles mål. Jeg tror desverre FFK må ut i en dyp krise før man klarer det. Ellers er det alt for mange meninger om for mye, også spriker tingene i alle retninger, og man fortsetter å skulle løse problemene gjennom å bytte trener hvert halve år. Hvilket jeg tror i seg selv er det største hinderet for fremgang.

Det handler ikke om å finne Treneren med stor T. Det handler om å la treneren få en mulighet til å lykkes.

Det handler heller ikke om "nødvendig nedrykk", men om å tåle et nedrykk hvis det kommer, uten å miste tålmodigheten med og tiltroen til treneren av den grunn. 

(Forøvrig, for å vende tilbake til ordtaket, er det vel et åpent spørsmål hvor bunnen er for FFK. Snakker vi bunnen av OBOS, så er klubben der. Eller er 2. avdeling bunnen?? Jeg vet ikke. For meg er bunnen nådd for FFK når de ikke spiller i øverste serie.)

Personlig synes jeg at vi sportslig sett har vært i dyp krise i to og et halvt år nå, og bunnen var nådd i fjor da vi ikke klarte å forbedre den elendige 2015-sesongen. Den svake 2014-sesongen, hvor vi riktignok endte på 6. plass (men var sjanseløse i kvalik-kampen mot Mjøndalen) var ille nok, og tilbakegang sammenlignet med den sesongen burde vært en vekker for styre og stell i klubben. Men dessverre virker det som man har trodd at bare vi bytter trener så vil nestemann være mannen som ordner alt. 

Mannen i gata, samt byens bladfyker, har dessverre ikke hjulpet til, de har også ivret for trenerens avgang etter den dårlige sesongstarten både i 2015 og i fjor. Når Loberto fortsatt har jobb tyder jo det på at det i det minste ikke finnes en vedtatt sannhet om at motgang må snues innen et visst antall serierunder, og da har vel ikke det eksistert de to forutgående sesongene heller. Det virker nok dessverre som tålmodigheten snarere er en konsekvens av de hyppige skiftene så langt.

I etterpåklokskapens tegn må man jo si at det var feil å ikke forlenge med Erlandsen. Ikke fordi FFK var fantastisk gode under ham, men fordi han gjorde det han kom for (med god hjelp fra Glenn Andersen, men likevel). Dessverre virket det som diskusjonen om spillestil ble for viktig, Erlandsen var liksom ikke "vår type". Men helt ærlig, jeg synes ikke FFK er i en situasjon hvor vi kan tillegge stil noen som helst verdi. Hvis målsetningen vår på sikt er å være et etablert eliteserielag, så må spillestil underordnes de andre og viktigere tingene:

  • Ledelsen i klubben må være ryddig i økonomiske spørsmål og ærlige overfor klubbens ansatte om hvilke krav og forventninger som stilles.
  • De i ledelsen som har beslutningsmyndighet i sportslige spørsmål må ha kompetanse på dette området!
  • Sportslig; om laget gjør det dårligere enn forventet, ikke ta utgangspunkt i at det er trenerens feil alene eller at ny trener automatisk løser noe.
  • Kan vi bygge en klubb som tåler nedrykk til 2. divisjon så fint, men om vi faktisk hadde hatt det organisatoriske på stell så tror jeg ikke det sportslige ville vært så dårlig at vi hadde behøvd å frykte det. Det finnes ingen utenforliggende årsak til at FFK ikke skal kunne levere i det minste på nivå med klubber som Mjøndalen og Sandnes-Ulf, eller for den saks skyld Sogndal og Sandefjord. Et FFK i medgang trekker mye mer folk enn disse og dermed penger. Det sier litt at Sarpsborg, som er en større by enn de fleste av de nevnte (og jevnstor med Sandnes) først trekker flere folk enn FFK når sarpingene kjemper om medalje i ES og vi ligger i bunnstriden i OBOS.
Når det kommer til hvordan klubbens styre og stell faktisk bør organiseres, er det sagt mangt i denne tråden av folk som sikkert har både flere og mer gjennomtenkte meninger enn jeg, så det lar jeg ligge. Og spesielt det som angår historien 10 år tilbake, for det kan ikke dagens FFK-ledelse lastes for.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f