Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 09 aug 16, 21:03

Opprinnelig postet av Pk

Hva nå? Som det påpekes i andre tråder på dette forumet og på sosiale medier er kanskje ikke treneren alene klubbens eneste utfordring. Antar at det blir en desperat kortsiktig løsning ut sesongen. Vil det fungere?

Mjelde kan absolutt bli en suksess i FFK, men bare hvis han får lov til å lykkes. Det vil si, han må få lov til å gjøre det som trengs for å oppnå resultater. Og når/hvis han oppnår resultater må klubben akseptere at det er godt nok. Ikke finne unnskyldninger for å kritisere/sparke ham fordi han ikke går den tilstrekkelig smale sti på den ene eller annen måte. Og man må en gang forstå også i FFK at fotball handler ikke primært om stilpoeng. Flott og elegant spill er fint det, hvis det kommer som en bonus ovenpå bunnsolide resultater. Men ellers ikke. 

Klubb og supportere må en gang forstå at det er likegyldig hvor kjedelig og destruktiv fotball FFK spiller. Det som teller er å vinne kamper, med alle lovlige midler, og med alle midler man kan slippe unna med. Hvis man først og fremst skal spille elegant og underholdende og alltid sette fair play og offensivt spill øverst så rykker klubben ned. Det er ingenting som heter å rykke ned med stil. 

De som fortsatt mener at landslagstrener Drillo spilte kjedelig fotball har ganske enkelt ikke forstått noe. Det har vært trukket klare paralleller mellom Drillo og Islands fremganger i EM nå i sommer. Kynisme er stikkordet. Ikke eleganse og underholdningsverdi, heller ikke totalavhold og den smaleste sti. Hvis spillerne er for nervøse og helt stive av prestasjonsangst dagen før en viktig kamp, så be dem ta seg en øl. Eller whatever som får den til å slappe av og senke skuldrene. Det har andre gjort før. Det fungerer.   

Og så må man ikke forvente mirakler av en påtroppende trener halveis i sesongen. Det var forøvrig et mirakel at Erlandsen klarte å redde plassen med FFK i fjor. Likevel var det ikke godt nok. Mannen var jo heldig, og det hørte visst ikke hjemme på den smaleste sti. Det må gå galt når man sparker treneren alene fordi han har hell og marginer på sin side. Hadde Erlandsen fortsatt ville FFK ligge et helt annet sted på tabellen nå. Om Mjelde er heldig nok til å redde FFK i år bør være underordnet. Gi mannen fem år, og la ham få gjøre tingene på sin måte. Så vil FFK være tilbake i Tippeligaen igjen innen den tid er gått.

Så kan supporte sitte på puben og diskutere spillestil og underholdningsverdi. Hvis FFK derimot fortsetter å sparke trenere fordi de ikke lykkes på pur forbilledlighet og stilpoeng alene vil snart ingen lenger gidde å diskutere klubben overhodet. 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f