Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 06 nov 15, 14:06

Opprinnelig postet av Tøfflus

Trond Johansens leserinnlegg i FB i dag treffer spikeren på hodet både hva gjelder trenervalg, spillerlogistikk og svakheten ved måten FFKs sportslige ledelse arbeider.

Det er smått utrolig at en klubb med uttalte ambisjoner om å spille i eliteserien ikke har en ansatt med hovedoppgave å vurdere hvilke spillere klubben skal hente. Resultatet blir tilfeldigheter.

OBOS-ligaklubber med langt mindre budsjett enn FFK lykkes med overgangene, 

Bare så det er klart. Jeg er ikke imot at FFK skal være bedre på spillerlogistikk.

Men er dettte en quick fix, og til hvilken pris?

De nærmeste ukene får vi forhåpentligvis vite hvem som skal være hovedtrener neste sesong. Det vil fortelle oss mye om hvordan satsingene vil bli. Enten får vi en merritert trener med ambisjoner, som får klubbens støttespillere til å åpne lommeboken(eller pengeskapet), eller så får vi en umerritert nobody som må forholde seg til trange budsjetter. Eller noe et sted i mellom.

Om det skulle bli det første vil det gjøre oss mer attraktiv som klubb også for spillere. Ikke bare pga lønningen, men også fordi vi tydelig viser at vi har ambisjoner. Vi har så definitivt ikke vært en attraktiv arbeidsgiver de siste 5 årene. Stadig skifte av trenere, mye negativ omtale, lønnsreduksjoner i kontraktsperioder osv. Det har selvfølgelig påvirket spillerlogistikken negativt. Det er ikke dagens ledelse som har forårsaket dette, og blir helt håpløst å kritisere de samme.

Mange roper på en sportssjef. En som skal ha ansvar for å finne rett spiller til rett plass og rett tid. Hva koster en slik ansettelse? Hva koster det å hente spillerne? Om vi skulle få inn treneren jeg beskrev først, vil han finne seg i å bli satt på sidelinjen når det gjelder spillerlogistikk(ref KTE vs M Andersen og Grönhagen vs Karlsen)?

Hva skal en sportssjef måles på? Hvilke spillere han henter? Hvordan påvirker det utvikling av egne spillere?

Det er flere tippeligaklubber som har en sportssjef ansatt. I noen får tilfeller med et rent sportslig ansvar, i andre tilfeller i kombinasjon med at man er en daglig leder med en fotballbakgrunn.

Vi hadde en sportssjef. Da gikk vi nesten konk. Og hvorfor har ikke han fått jobb som sportssjef i en annen klubb?

Skeptisk

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f