Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 13 nov 14, 21:47
Endret: 13 nov 14, 21:53
Endret av: Costanza

Kall det gjerne en fallitterklæring, men faktum er at FFK har som målsetting å rykke opp neste år. Da kan vi ikke basere de nødvendige 5-6 forsterkningene på spillere fra nærområdet.

Selv om det er morsomt med lokale spillere, har jeg ingen problemer med å bli like glad i utenlandske spillere som kommer til Fredrikstad og gir alt for klubben mens de er her. Jeg tror også de fleste er såpass enkelt skrudd sammen at det er spillernes kvaliteter som er viktigst, ikke hva det står på fødselsattesten. Man hører sjeldent fansen irriterre seg over antall utlendinger i medgang, men i motgang kommer kritikken med en gang. Det er vel ingen tvil om at FFK-fansen har vært minst like glad i utlendinger som Markus Ringberg, Brian West, Raio Piiroja, Patrik Gerrbrand, Kasey Wehrman og Gardar Johannsson som lokale gutter som Alexander Forsberg, Jon Hermansen, Jørgen Pettersen og Magnus Riis . Jeg er enig i at volumet av utlendinger kan diskuteres, for det går en grense et sted. Men når vi vet at FFK må hente inn minst fem nye spillere foran neste sesong, og klubbens målsetting er opprykk, er det fryktelig naivt om man ikke kikker utenfor landets grenser. Jeg foretrekker ihvertfall spill i Tippeligaen med 5-6 utlendinger i troppen enn en å være middelhavsfarer i 1. divisjon med bare østlendinger/nordmenn i stallen.

Jeg mener heller ikke at vi skal hente inn en haug med utenlandske spillere bare fordi jeg lister opp en del utenlandske navn tidligere i tråden. Men jeg ser heller ikke skaden i å hente inn en danske, svenske og islending i løpet av vinteren hvis vi vet at spillerne vil forsterke oss mer enn spillere i nærmiljøet kan gjøre.

Dessuten, når du først nevner befolkningsgrunnlaget på Island og sammenligner det med Østfold, så har du selvsagt rett i det. Men det er jo også en veldig treffende illustrasjon på hvor fantastisk dyktige man har vært på Island. Med et befolkningsgrunnlag som kan sammenlignes med Østfold har de altså produsert og eksportert gode fotballspillere på løpende bånd til både Tippeligaen og større europeiske ligaer i flere år. Dette er ofte spillere med sterk mentalitet, gode holdninger og basisferdigheter som skyldes en eksepsjonelt god treningskultur. Hva har kommet fra Østfold, eller Norge for den saks skyld, i samme periode? Inntil norsk fotball har klart å nærme seg Island og andre nasjoner på dette området, så er det for meg helt opplagt at vi i mellomtiden må hente inn spillere fra andre nasjoner, som nettopp Island, samtidig som vi naturligvis - både nasjonalt og lokalt - jobber langsiktig for å utvikle gode fotballspillere på egenhånd. Vi må ha to tanker i hodet samtidig og finne den riktige balansen. Akkurat nå tilsier det at vi nok må se utenlands for å finne noen forsterkninger.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f