Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 30 jan 14, 12:33

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Norsk fotball har lenge levd i troen på at nødvendige ferdigheter trenes kun med ball. Og se hvordan det har gått. Vi havner mer og mer i bakleksa. 

Andre idretter har hatt et samarbeid med toppidrettssenteret og olympiatoppen, men norsk fotball vet best selv. Norge har løftet seg i idretter der vi var kasteballer tidligere f. eks som alpint og ishockey. Sistnevnte idrett var litt som fotballen tidligere(+ styrke og utholdenhetstrening, men på gamlemåten).

Jasså? Inntrykket mitt er at man trener langt mindre med ball i Norge enn andre land. Hvordan blir man bedre av å trene alt annet enn fotball egentlig? Har du noe eksempler i det hele tatt hvor dette faktisk har fungert? For jeg kan selv ikke komme på noe. Hvis man driver med kondisjonsidrett så er dette fullt mulig å dra nytte av, det blir noe helt annet i en idrett hvor man behandler - nettopp - en ball, og det er et lagspill. Taktiske evner, fotballintelligense og ballferdigheter har enorm betydelse i fotball. Det får du bare ved å spille mye. Å bygge opp høyintensitets intervallkondisjon er enkelt, og man trenger ikke å drive med andre idretter for å bygge opp den, men det kan være en fin aveksling for fotballspillere. Det er uansett ikke i nærheten av å være en avgjørende faktor for fotballferdighetene..


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f