Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 11 jun 13, 09:40

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Asgeir
 

Hvor stor andel av  styreledere og direktører i FFK Sport AS har vært fornuftige med penger og har vært omgitt av fred og fordraglighet, spør jeg bare...

Et poeng dette, men hvor mye bedre var det før AS'et ble etablert?

Er også et poeng at klubbens faktisk solgte den kommersielle driften til AS eierne. Vi lånte den ikke bort, men solgte, og fikk penger for det.

Vi må huske at de store økonomiske problemene med den gamle klubbmodellen var i en helt annen sportslige fase: Vi var på vei opp, og måtte bruke penger for å komme tilbake i toppen, mens inntektssida hele tida hang etter. Vi rakk vel heller aldri å se effekten av at klubben overtok stadion gratis fra eierene. Dessuten ble klubben da drevet på tradisjonelt vis med et ubetalt styre som la ned mye arbeid osv i klubben, men dette monner ikke, og en profesjonalisering av den tradisjonelle klubbdrifta måtte legges til grunn for at denne modellen skal fungere. Blant annet må man ha en ansatt daglig leder, en fulltids sportssjef, et proft salgsapparat etc. Denne prosessen ble aldri gjennomført i FFK før nye stadion dukka opp. Og det sier seg sjøl at "amatør"-drift av en idrettsklubb i Norge ikke ville funke idag. Denne prosessen er det mange klubber i Norge som har vært gjennom, blant annet S08.

Og det er  direkte feil at Sport AS har kjøpt markedsrettighetene til FFK. De leier den, og betaler en sum årlig for det. Problemet er at denne summen spretter opp og ned avhengig av ytre faktorer, den er i mindre grad regulert i avtale, og det er derfor  Sport AS får så mye å si. Men siden de leier markedsrettighetene kan rettighetene også inndras, og det er da absolutt, fra klubbens side, aktuelt å evaluere et slikt leieforhold med jevne mellomrom? 

Hvis en klubbmodell ikke vurderes av klubben å være noen fordel for den, hvorfor i himmelens navn skal vi da ha modellen??

På en måte så er inndragelse av markedsrettighetene "riset bak speilet" for Sport AS: Hvis de ikke samarbeider med klubb etter intensjonen vil rettighetene bli inndratt, og Sport AS må slås konk.

Og er det noe som er tilfellet akkurat nå, så er det at sport AS ikke samarbeider med klubben "etter intensjonen"!!

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f