Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 19 sep 12, 13:15

Opprinnelig postet av Holters

Synd han ikke var kompetent nok for FFK... I rest my case.

 

Var saken at TKK ikke var kompetent nok? Det handlet vel snarere om at han hadde en filosofi som skapte splittelse innad i klubben, fordi TKK ønsket å gjøre FKK om til en ren businessdrevet butikk, hvor spillerne ble redusert fra fotballspillere til handelsvarer som klubben burde investere i for å styrke sin økonomi.

Etter denne tankegangen hadde faktorer som lokal tilhørighet, erfaring, stabilitet, lederegenskaper og liknende ingen plass. Det eneste som betydde noe var hvilken markedsverdiutvikling spillerne potensielt hadde. Kjøp og salg av spillere avgjøres utelukkende på økonomisk grunnlag - klubben bør gjøre det klubben tjener penger på - osv. Hva som er sportslig gunstig, for klubben eller for spilleren, er uvesentlig.

Problemet med denne filosofi er ikke at man vil holde orden på økonomien, eller være bevisst på hvor klubbens inntektspotensiale ligger. Problemet er at når -alt- i klubben skal omregnes til markedsverdi så får man et sterkt skjevt bilde av klubbens relle verdier. Unge lovende spillere som kanskje vil være verdensstjerner om ti år hauses enormt opp, pga hva de kan komme til å bli, ikke hva de er. Mens erfarne spillere forsvinner ut for tidlig, fordi de ikke har noen lovende fremtid lenger.

Problemet idag er ikke at TKK ble sendt på dør. Problemet er at FFK er i dag delt i to, hvor den ene halvdel driver -etter TKK inspirert tankengang, mens den andre halvdelen forsøker, mer og mer desperat, å fortsette å være en forballklubb.

Det virker på meg som om ca halve FFK forsto at klubbens sjel forsvinner hvis man omregner alt til bedriftsøkonomiske størrelser, mens de som er svake for tallenes logiske overbevisningskraft selvsagt er blinde for problemet.

Takk og pris for at Tor Kristian Karlsen har fått seg jobb i en hel annen klubb i et helt annet land. Det kan godt være at han passer utmerket inn i Monacos klubbkultur. I FKK har TKK desverre gjort en vartig skade, ved å skape en spilttelse som i dag river klubben fra hverandre innenfra.

Men det lar seg sikkert gjøre å regne ut at alt egentlig er Morgan Andersens skyld.

Personlig har jeg stor fremgang med å lede en fotballklubb etter den filosofi som TKK fremfor noen har bragt til FFK. I FIFA Manager er det nøkkelen til suksess å tjene store penger på spillerhandler. Men i virkeligheten er det ikke sånn. I alle fall ikke for oss som anser at tall og økonomisstyring kun er et hjelpemiddel, ikke Den Guddommelig Sannhet som forteller alt en trenger å vite.  


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340