Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 jul 12, 20:52

Opprinnelig postet av Erikk

For en gangs skyld en god nyhet. Ranheim har ingenting i Tippeligaen å gjøre og et eventuellt opprykk vil gi bensin til bålet til Semb & co som vil rasere Tippeligaen og reduserer anntall lag.

Enig i den betraktningen. Håper inderlig at lag med tidligere fartstid på øverste nivå rykker opp i år (Start og Glimt, for eksempel).

Dog har Semb og de andre krympetilhengerne et problem. Per dags dato er det ikke noen som helst garanti for at  de 12 som klarer seg vil være 12 klubber som alle har forutsetningene i orden for høy satsing, og mange halvstore klubber (som for eksempel FFK), som vil være på vippen, vil ikke kunne opprettholde noen god satsing om det vipper feil vei.

Med andre ord, man får ikke nødvendigvis en serie med så mange flere tette, jevne kamper om man kaster ut fire av lagene i dagens tippeliga. Det er allerede så jevnt mellom topp og bunn at bunnlagene på en god dag vinner mot topplagene.

Med tanke på at en krymping til 12 lag må medføre flere kamper mot hvert lag (en retur til 22 kamper i året vil de ikke ha) vil det for hvert av de 12 ikke være store endringen. Eller tror man at for eksempel RBKs tilskuertall vil få et stort oppsving ved at kampene mot Sogndal, FFK, Stabæk og Odd erstattes med en ekstra kamp mot Godset, Tromsø, Lillestrøm og Viking?

Det eneste argumentet som har noe for seg, slik jeg ser det, er at de gode norske spillerne fordeles på færre klubber. I dag har en talentfull 20-åring ikke noen god grunn til å forlate f. eks. Haugesund til fordel for f. eks. Viking, for selv om Viking altså har et større sportslig apparat, mer publikum og et større budsjett, er det ingen garanti for sportslig fremgang. Men dette igjen hviler på en forutsetning om at de 12 klubbene som blir på øverste nivå faktisk ønsker å benytte seg av muligheten til å hente flere norske spillere, framfor å fortsette med jevngode utlendinger på gjennomreise.

Personlig syntes jeg aldri argumentene for å gå fra 14 til 16 lag var spesielt gode, men en overreaksjon andre veien kan like gjerne gjøre vondt verre.

And on a different note, LSK vant jaggu 4.2 og Tromsø kan være på full fart ut av medaljekampen.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340