Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 11 mai 12, 14:25
Endret: 11 mai 12, 15:56
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Asgeir

Jeg regner med at klubben har stålkontroll med at resturant-drifta går i pluss. Det er plass til ansatte i klubblokalene (som vi vel ikke betaler noe for), om ikke annet for en begrensa periode. Jeg tror i det hele tatt man har kontroll på denne biten av "leieforholdet".

?

FFK betaler leie for restaurantlokalet, "klubblokalet", vip-losjer, og så videre. Absolutt alt av næringsareal betaler man leie for. Selv betongplassen bak Plankehaugentribunen betaler FFK 600.000,- årlig for! Totalt er leien på ca. 4 millioner årlig. I tillegg måtte FFK selv betale for montering av kjøkkenet, vedlikehold, og så videre. Lokalene var jo bare et skall da FFK tok over.

På toppen går 25% av alle inntekter (billetter, stadionreklame, osv) til Fredrikstad Stadion AS for å betjene gjeld. Dette er ca. 8 millioner. Altså rundt 12 millioner årlig uten vedlikeholdskostnader med mer. Det årlige beløpet bare for å være på stadion er i et styrenotat fra 2007 stipulert til ca. 18 millioner kroner.

Alle som ønsker det kan laste ned stadionavtalen her. Avtalen var vedlegg til en PFU-klage og PFU-klager er offentlig.

Dette er kostnadsrammen for Fredrikstad stadion hentet direkte fra stadionavtalen inngått mellom Værste AS og Fredrikstad Fotballklub:

Budsjetterte kostnader/kjøpsum
20m - Andel tomt og eksisterende bygninger
4m - Verdi av løsøre, belysning, seter og lignende som kan gjenbrukes
78m - Byggekostnad inkl mva
-----
102m Sum Kostnader Inkludert mva

FINANSIERING AV KJØPESUMMEN
20m - Andel tomt og eksisterende bygninger (Værste)

4m - Verdi av løsøre, belysning, seter og lignende
15m - Verdi Holmenanlegge netto, eventuelt tilsvarende kontanttilskudd
4m - Tippemidler
10m - Reklame, herunder salg tribunenavn
8m - Refusjon mva

41m - Lån inntil
---
102m - Sum finansiering

I utgangspunktet var det bare et byggelån på 41 millioner som skulle nedbetales over 40 år. I regnskapene står det opprinnelig oppført et lån på 45 millioner kroner - ikke 41. Det er tatt opp ytterligere uspesifisert gjeld på 12 millioner utover disse 45. Jeg lurer ekstremt på hva dette er. Det fremgår ikke av notene hvilket av disse lånene det senere er nedbetalt på, men en god slump langsiktig gjeld har blitt nedbetalt,

Folkelig fortalt kan man påstå at det betales 8 millioner årlig for et byggelån som i utgangspunktet skulle være på 41 millioner med 40 års nedbetalingstid (!).

Husk også at den dagen gjelda er nedbetalt, eier FFK fortsatt ingenting. Kun matta, tribuner og kioskene. Alt annet av næringsareal eier Værste. Det er Værste som får inntektene fra å leie ut lokaler til Rema 1000, osv.

På toppen av det hele sitter man og er så frekke at man på den ene pressekonferansen etter den andre fremhever hvor stort skille det er mellom klubb og AS. Dette til tross for at i 2010, da FFK Sport AS ikke klarte sine forpliktelser overfor Fredrikstad Stadion AS, så var det klubben som indirekte tok støyten.

Dette året (2010) ettergav Fredrikstad Stadion AS en kortsiktig fordring på FFK Sport AS med 7,9 mill. Det ingen har fortalt noe om, var at Fredrikstad Fotballklubb i samme vending nedskrev et tilsvarende beløp av det langsiktige lånet de har gitt til Fredrikstad Stadion AS. Dette langsiktige lånet er alt av verdier og løsøre fra Holmen (se finansieringen over). Ergo forsvant 1/3 av alt arvesølvet fra Holmen med dette pennestrøket (fra 22 til 15 millioner).

Dette for et stadion "som ikke skulle koste klubben ei krone" og var en "totaløkonomisk gavepakke".

Ingen skal fortelle meg noe annet enn at denne avtalen over hodet ikke er bærekraftig.

Faktum er at i stedet for et gjeldsfritt stadion på Holmen ble FFK lurt trill rundt.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340