Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 26 mar 12, 19:39

- Pusic skulle vært utvist

Dette sier dommer Staberg, og ut fra reglene har han rett. Spillere har ikke lov til å vise fram en t-skjorte som  har et religiøst, politisk eller personlig budskap, og dersom en spiller gjør det skal han ha gult kort.

Jeg må si jeg synes det er strengt å ha en så generell regel om slikt. Det eneste argumentet jeg ser for en så streng regel, er at det fritar dommeren fra ansvaret for selv å måtte vurdere hva slags budskap som er greit, og hva slags budskap som ikke er det.

Regelen er vel ment å sikre at ikke spillere provoserer andre unødig - å holde fotballkampen som sådan politisk og religiøst nøytral. Men det er forskjell på budskap:

Det er vel liten tvil om at "I love Jesus" er et uskyldig budskap å ha på trøya, mens "fags will burn" (en mening man jo finner blant de mer konservative i kristenheten og i visse andre religioner) selvsagt ikke er uskyldig. Og ser vi utenfor den religiøse sfæren kan man jo ta eksempler som Robbie Fowlers t-skjorte som uttrykte sympati med arbeidsløse havnearbeidere, eller Mario Ballotellis t-skjorte som fortalte kjæresten hans at han elsker henne. Den første neppe provoserende for andre enn Margaret Thatcher, og den siste eventuelt kun for en bitter ekskjæreste. Etter reglene som det refereres til i artikkelen, skulle også disse hatt gult kort.

Hva mener folket? Er det greit å ha nulltoleranse for alle politiske, religiøse og personlige budskap, eller burde dommeren pålegges å bruke skjønn og skille mellom budskap som kan være provoserende, og budskap som opplagt ikke er det?

 

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f