Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 16 feb 12, 11:24

Opprinnelig postet av Kai Roger

Men hvor forsvinner 60 millioner kroner da? litt over 30 mill er lønn....hvor brukes de andre 30 mill ? Noen som vet?

 

Uten å ha gått igjennom regnskapene kan jeg tenke meg at mye av pengene har gått til å betale ned på endel av den gjelden som allerede har eksistert.

Samtidig som FFK må betale relativt mye på lånesummen for bygging av stadion.

 

Leit at klubben i våre hjerter har det tøft om dagen. Heldigvis er Lars Thomas en fornuftig og klok kar. Regner med at han får alle i FFK organisasjonen til å dra lasset sammen for å få klubben opp på beina igjenn.

 FFK hadde fra 2003 sesongen og frem til 2008 fete år. Pengene satt løst. Det skulle satses for enhver pris. Fallet var stort og nedturen var ett faktum.

Styringen av klubben fra 2007 tom 2009 var fullstendig amatørmessig utført. Mange nye ledere, dårlig kontroll og spillerkjøp/salg i gråsonen.

Spillerinvest kom inn og skulle bidra til økt sportslig suksess, dyre gode spillere ble hentet inn. Ambisjonene ble høyere uten at det ble planlagt for hvordan klubbens økonomiske tilstand skulle bedres over tid. Alle var opptatt av sølvet som kom i 2008. Dette skulle gå bare en vei. Samtidig som lønningene hos spillerne var unaturlig høye for en liten klubb av FFKs format.

Klubben betalte ut lønn, investorene satt på rettighetene til verdien av spillerne. Altså FFK som klubb hadde kun utgiften, ikke inntektsgrunnlag på spillersiden. Investorene satt med strupetak på klubben da den var fullstendig avhengig av deres velvilje til å redde klubben fra undergang.

Den størrste feilen FFK gjorde skjedde i 2009. Når Tor Kristian Karlsen så hva som var i ferd med å skje, ga han beskjed til klubben om hvilke utsikter FFK hadde. Grep måtte gjøres, klubben trengte frisk kapital. TKK mente FFK måtte satse ungt, få inn talenter til en billig penge, utvikle spillerne og selg for å få inn frisk kapital. Styret var med.

Men så skjedde en vending, Grønnis ønsket ingen farmer klubb, klubben skulle satse. Ut i europa. Spillerstallen hadde høy snitt alder. Ingen spillere hadde noen særlig salgsverdi for klubben jfr investoreide spillere. Uro i spillerstallen, syk trener, dårlig kommunikasjon i klubben. Svakt lederskap. Feil avløste feil, man velger å ansette Tom Nordli som siste grep. Tom Nordli får all makt, Dyre spillere hentes inn. Investor eide. Men klubben belastes for lønn.

Resultatet blir at klubben går på en kjempe smell, rykker ned, og taper mange millioner kroner. Tap av TV rettigheter, tap av tillskuer inntekter og sponsor middler.

Nedrykket og den økonomiske situasjonen er en katastrofe for klubben. Noe måtte gjøres. Klubben gikk igjennom en intern oppvask som kostet flesk. Oppsigelse av dyre trenere. Løsninger man kunne leve med der og da. Nødvendige grep ble gjort. Harmonien begynte å komme tilbake. Opprykk var ett faktum.

Positiviteten rådet igjen. Men klubben sliter fortsatt etter opprykk. Ny sesong i TL uten de helt store inntektene, noe publikumssvikt, sponsorsvikt og ny strategi.

For å summere opp litt på slutten må jeg konkludere med at klubben har i en større periode vært offer for kapital kreftene og til supporternes manglende kritiske evne. Klubben har vært brukt som en arena for å skaffe seg publistet, både av ledere og av investorer. Jeg regner med at det ikke har stått på de gode gjerningene, eller at ambisjonene som er visst kun har vært fordi vi i fredrikstad ønsker en toppklubb som tar medalje i serien og skal være med i cupen helt til siste slutt. Men mens denne prossesen har pågått har lederne, næringslivslederne kun teknt at ambisjoner, resultater og store navn er ensbetydene med suksess innen fotballen. Klubben har hovedtsakelig sett på publikum og sponsor inntekter som den viktigste kilden til inntekter. Mens hovedtfokuset burde ha vært å sørge for at klubbens andre inntektsgrunnlag, nemlig på spillersalg, hvor inntektene går til egen kasse. Dette har gått lederne hus forbi.

Heldigvis har lederne som har vært i klubben de siste 2 årene hatt ett fokus på sunnere drift. Fokuset ligger nå på å utvikle spillere vi kan selge for at klubben skal bestå.

Heldigvis består stallen nå av unge, gode og ambisiøse gutter som kan gi klubben sårt tiltrengte middler i form av spillersalg. Investorenes tid er forbi. Og sann er det blitt, heldigvis.

Så vi må bite i det sure eplet å se at spillere som, Jabbie, Tarik, Etzaz, Horn, Thomassen og Askar står for tur til å forlate FFK skuta, er vi heldige så kan klubben selge disse spillerne iløpet av denne sesongen for opp mot 30-40 millioner. Dette ene å alene for at klubben skal overleve frem til neste storhetstid. Så får vi heller satse på at klubben en gang for alle har lært av denne sanrt 10 år lange prossesen og forstå at den størrste ressursen klubben har er de unge spillerne.

Så FFK lær av de feilene som har blitt gjort, så lenge blubben består skal jeg stå last og brast ved din side for resten av livet.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340