Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 23 des 11, 13:45

Noen refleksjoner…

Hele saken om Piroja bygger på at pengene fra FFK til agenten i Estland i følge skattemyndighetene dukket opp på Piroja’s konto med nogenlunde samme beløp og regularitet som de gikk ut fra FFK.

Stemmer dette er jeg fortsatt ikke i tvil om at vi har med skattesvik å gjøre. Alt tyder på at dette dessverre stemmer, og det følgende er derfor skrevet under denne forutsetning.

Nå blir det riktignok antydet fra flere hold at disse pengene er helt andre ting. Det må jo da i så fall bety at pengene IKKE dukker opp på Piroja’s konto. Da har vi med en kjempeskandale å gjøre – og skattemyndighetene har dummet seg kraftig ut. Det har de nok ikke gjort.

En annen mulig skandale er den behandlingen Morgan Andersen tydeligvis har fått av politiet. Det kan jo hende at MA gjennom sin opptreden har terget på seg halve Sarpsborg Politikammer, men politiet skal uansett være den profesjonelle part oppe i dette. Ikke under noen omstendighet skal man utsette en person som har vært til avhør ”kun” for medvirkning til skatteunndragelse for nærmest en full heroinsmuglersjekk. 

En tredje skandale er den nærmest grenseløse inkompetanse som tydeligvis har vært lagt for dagen i AS’styret. At man kan vedta å gi en person som er under tiltale for dokumentfalsk frie tøyler til å inngå syvsifrede avtaler og i tillegg i et marked man MÅ ha visst er grumsete er jo helt utrolig. I beste fall.  Alternativet er jo at dette er gjort for å toe sine hender for en ulovlighet man har vært klar over.  Nå er det tross alt bedre å være ærlig og dum, enn (for) smart og uærlig. Uansett – slike folk trengs ikke i noen styrer – og aller minst i en fotballklubb med meget stor (lokal) medie-eksponering…

 Og hvem er det som lekker som en sil? At politiet lekker info er jo ganske tydelig, men klubben må også ha en intern person med verbal inkontinens. Eventuelt er det en tidligere ansatt som har brukt kopimaskinen godt før avgang. Går det for pokker ikke an å identifisere denne hevngjerrige idioten?

Jeg hadde for noen uker siden et innlegg i denne tråden. Dessverre hadde jeg noen poenger der som har slått til i ettertid. ”Husker ikke” er fortsatt en dårlig løsning... og FFK har tydeligvis ikke fått alle lik ut av skapene ennå, det er usikkerhet rundt Barsom-avtaler og andre halvskumle utbetalinger.

Jeg tror også vi kan være enda sikrere nå på at ikke FFK har vært alene om dette. Den øredøvende stillhet fra alle andre klubber for tiden er antagelig et signal på at hele gjengen har svin på skogen og tvilsomme avtaler nedlåst i tredje skrivebordsskuff. Det kan virke som om det har vært en kultur i norsk toppfotball som ikke tåler dagens lys. Antagelig er det bare de små klubbene fra de små gjennomsiktige byene (Sogndal, Sarpsborg osv Wink) som ikke har kunnet drive med dette.

Jeg tror derfor ikke på noen stor sportslig straffeaksjon fra NFF’s side her. Det blir jo litt snålt om alle klubbene inkludert nyopprykkede Start åpner 2013-sesongen med 10 minuspoeng hele gjengen.

At mange har gjort det er for øvrig overhodet ingen unnskyldning for at vårt eget FFK har trikset og mikset utenfor både lov og god moral.

Jeg håper nå derfor at man – som det er sagt – vender hver sten, og fort kommer ut i lyset med all tvilsom historikk. Det står man seg på i tiden som kommer i forhold til de andre klubbene, for her kommer det til å dukke opp mye rart rundt omkring.

Ser også at det er flere som framhever at ”regnskapene er jo revidert”. En revisor som kanskje er aktiv bridgespiller og aldri har satt sine bein i en fotball har ingen mulighet til bedømme en speideravtale annet enn på bakgrunn av den info klubbadministrasjonen gir ham. Det revisor kan og skal bedømme på grunnlag av foreliggende opplysninger, er om avtalen er formelt riktig inngått og er innenfor lovverket, at bokføringen er korrekt, at avtalen følges og at pengene går dit de (tilsynelatende) skal. En konstruksjon for å lure skattemyndighetene er også en konstruksjon for å lure revisor.

Og til sist: Er det noen i klubben i dag som har hatt en stor eller liten rolle i noe av det historiske grumset – så sier vi takk for innsatsen, ha det, og slett ikke velkommen tilbake. Få dem ut umiddelbart – i stedet for å trekkes med interne som ”ikke husker”, og svekker troverdigheten og omdømmet til klubben i lang tid framover.

 God jul til alle som vil et ærlig og redelig FFK vel for framtiden!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f