Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 16 des 11, 10:02
Endret: 16 des 11, 10:58
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Tøfflus

Opprinnelig postet av Willy René

Selv om regnskapene er revidert og godkjent av årsmøtet så gir det ingen garanti for at intet galt har skjedd.

Finance Credit-regnskapene var revisorgodkjente de også.

Ja, det er vel normalt ikke slik at en revisor går i dybden på hver enkelt post i et regnskap, og leter med lys og lykte etter feil? Hans jobb er vel først og fremst å sikre at det regnskapstekniske er i orden? Dette kan vel du en del om (eller surrer jeg nå?).

Formålet med revisjon av et regnskap er å gjøre revisor i stand til å konkludere på hvorvidt regnskapet i det alt vesentlige er i overensstemmelse med et spesifikt angitt rammeverk for finansiell rapportering (for eksempel IFRS eller regnskapsloven/god regnskapsskikk).

Revisjon er en systematisk prosess for objektivt å innhente og vurdere bevis som gjelder påstander om økonomiske handlinger og hendelser for å sikre graden av korrespondanse mellom påstandene og etablerte kriterier og kommunisere resultatene til relevante brukere.

Revisor gir "betryggende sikkerhet, men ingen garanti" for at ledelsens påstander (regnskapet) er sanne. Betryggende sikkerhet betyr med rimelig sannsynlighet, og for å oppnå dette må revideringen ha vært korrekt gjennomført (revisjonshandlinger).

Dersom revisor utsteder en umodifisert revisjonsberetning (mest vanlig, da selskaper som regel korrigerer eventuelle feil når de påpekes av revisor), så konkluderes det med følgende:

"Etter vår mening er konsernregnskapet avgitt i samsvar med lov og forskrifter og gir et rettvisende bilde av den finansielle stillingen til konsernet ABC ASA per 31.desember 2011, og av dets resultater og kontantstrømmer for det avsluttede regnskapsåret i samsvar med International Financial Reporting Standards som fastsatt av EU."

(Kilde: Aasmund Eilifsen, NHH)

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f