Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 21 mai 11, 00:24
Endret: 21 mai 11, 00:32
Endret av: Willy René

Jeg melder meg påWink

San Francisco:

Alcatraz, bestill billett med båten minst en dag i forveien. Golden Gate, gå (litt langt) eller sykle over, kan leie sykkel. Du bør se Golden Gate Park med Japanese Tea Garden. Chinatown. Pier 39 og Fishermans Warf, litt turistfeller, men bør oppleves allikevel. Cable Car er et must, forsøk å gå de bratteste bakkene, da forstår du hvorfor byen ikke er en vinterby. Her hadde det ikke nyttet med kjettinger eller piggdekk. Chinatown er fantastisk, morsomt å se hva de spiser, alt fra tørkede småfisk til padder. Little Italy her også.

Napa Valley, du kan faktisk ta tog dit, tog med gourmetrestaurantvogner. Vi besøkte Beringer Vineyard og Sterling Vineyard, også kjent som Falcon Crest.

Skal du til Las Vegas så kjør innom Palm Springs. En liten by hvor mange store stjerner bor, Uutholdelig varmt i august, restaurantene pulveriserer is og sprøyter det ut for at man skal kunne orke å sitte ute og spise.

Las Vegas, Once-in-a-lifetime spør du meg, mange ulykkelige øyne etter erkjennelsen at penger ikke var så lett å vinne likevel. Jeg spilte for 4 dollar og tapte de, og det kan jeg tåle. Allikevel fascinerende med sine casinoer, flotte hoteller og kopier av storbyer som N.Y og Paris. Mange flotte show. Vår eldste sønn har studert 4 år i USA, og han drev med MMA når han var der borte, derfor så i en VM-kamp i MMA på MGM-hotellet hvor vi bodde, inne på hotellet var MGM-arena som rommet minst 15000 mennesker, hotellet i seg selv var som en hel by med gater osv, og det tok ca. 10 minutter å gå innendørs fra lobbyen (og den var stor!) og til arenaen.

Derimot San Diego og San Francisco er og bør være "many-times in a lifetime", byer man ikke blir mett av og alltid kan komme tilbake til.

San Diego er sjarmerende, faktisk Californias nest største by, ja etter hvem??? ja-ja. du visste det selvføglelig, L.A. San.D faktisk større enn San F. Men tar du med områdene rundt San F. så er nok den større. Sjarmerende sted i San Diego er Seaport Village nede ved vannet. Du bør oppleve Seaworld. Hvis du er glad i å bade, og i San Diego er det badetemperatur hele året, (i motsetning til San Francisco som ikke har badetemperatur i det hele tatt) og fantastiske strender og badeområder rundt hele byen. Allikevel vil jeg angefale et sted som heter La Holla, uttales La Hojja, (nær Mexico) ligger litt nord for byen, Fasjonabelt og særlig en utrolig romantisk strand hvis du er på frierføtter.

Mr. Ace er en glimrende restaurant på toppen av en liten skyskraper litt nord i byen, denne kan anbefales på det varmeste, flott utsikt, flott å se når flyene svever kun noen meter over hustakene som har innflygingslys på takene.

Hvis jeg hadde vært Californier, ja da ville jeg vært en rikmannsønn, studert på Stanford og tatt PHD på Caltech i bigbangteorier osv. Og så skulle jeg bli en rik og gammel velutlevd gubbe og levd mine siste dager på vakre BelAir, litt nord for L.A., Sunset Boulevard, for et fasjonabelt strøk og den utsikten vestvendt over stillehavet. Sukk-sukk-fattigmann....

Men en hyggelig restaurant i nærheten, Il Sole, Hollywood West, med valet parking. Ser ut som en ganske så liten og treg restaurant, men vi stoppet der pga at det så pent ut, var hvite duker og snobbete men samtidig uformellt. Men vi satt der og spiste så oberverte yngstesønn Jens Henrik som har sett AmericanPye-filmene en kar i lokalet, og det var ikke mange gjester der. "Pappa, ser du han, det er han Jim i American Pye....... Så fikk han preka litt med han og tatt bilde osv, hyggelig fyr.

Servitrisen sa at om kvelden så hadde Ozzy Osbourne bestilt  bord der, derfor bestilte vi også bord der om kvelden, så¨ikke Ozzy, han satt nok litt lenger inn i lokalet, og vi kunne ikke som andre bondske Frekstinger tælle rundt og glo, så ve satt og nøt et nydelig måltid på denne flotte restauranten. Men vi fikk da et gløtt av Barry McQuire, (spiderman) og Eric Clapton, han satt faktisk ute og spiste. Restauranten anfefales først og fremst for god kvalitet og ikke for kjendisene.

California har alt, 12 klimasoner, nede ved Golden Gate så kan det være tåke, kjølig og guffent, en halvtime utenfor byen, f.eks. i Pleasant Hills hvor våre slektninger bor så kan det samtidig være nesten tropisk. Er det umulig å bade i San Francisco Bay så er det ikke lange turen med bil til Santa Cruz, retning Stanford på Highway One, før gradetallet i vannet kommer godt over 20.

Ta en tur innom Stanford, eliteuniversitetet som ble skjenket av en familie som mistet sin eneste sønn, de sa da at alle Californias barn er våre barn, og vi vil gi dem en god utdannelse. Flott småby, og morsom å se det ærverdige inngangspartiet og trekantmaleriet på hovedbygningen. Rørende historie egentlig.

Nå vet jeg ikke hvor du skal ellers, Holters, men Washington D.C. er et must hvis du har tid, Capitol Hill, White House, Reflecting Pool, vi kom dit med innenriks fly fra Minneapolis og lande på Ronald Reagon Airport (domestic), og det er noe av det vakreste synet jeg har sett fra fly, i solnedgangen, flygende rett over Lincoln Monument og Reflecting Pool med White House og Kongressbygningen i hver sin retning, for et syn.........

D.C., flott by, bør bo i Georgetownm, du føler at du bor i en europeisk storbys gamleby. Kort vei til den nyere delen av byen. Washington har ingen skyskrapere, kun 12-14 etasjer, helt annerledes fra The Big Apple, men like fascinerende. Vakker, parker overallt, området hvor the National Cathedral ligger er flott og ikke så langt fra den norske ambassaden.

En restaurant ikke langt fra det hvite hus er "Occidental". Anbefales på det varmeste. Besøkes jevnlig av presidenten og han stab, men de har egne rom i en annen etasje, og da er det fullt av Secret Servicefolk der. Meget god mat og bilder av presidentene på veggene.

Skal du se prærien og ville vesten:

Hva med South Dakota, med universitetsbyen Rapid City, der min sønn studerte i 4 år ved South Dakota School of Mines and Technology, SDSMT, et teknologiuniversitet som ble bygd opp grunnet gullfunnene og gruvedriften i området. Mye å se, The Black Hills, med Mount Rushmore (4 presidenter i fjellet) og Crazy Horsemonumentene. Den historiske byen Deadwood hvor saloonen hvor Wild Bill Hickock ble skutt ligger der og er i bruk ennå.   Mange historiske hendelser i disse områdene, bl.a. wounded knee, og,Little Big Horn, slaget hvor Crazy Horse kjempet mot Custer den 25. juni 1876. Området i seg selv er vakkert, mye turisme, amerikanerne reiser dit, mye serverdigheter, og området, Black Hills er også udødeliggjort av Doris Day, med Oscarvinneren "Take me back to The Black Hills, To The Black Hills of Dakota, to the beautiful indian country, that I love....! fra musicalen "Calamity Jane"

Hvis du først er i South Dakota så kjør til Badlands, det er det stedet "Mann-mot-natur-kællen sa at var det vankeligste stedet i verden å overleve. Det er et gigantisk uttørret innlandshav fra kritt, jura eller noe sånt. Du ser fossiler hvorhen du går. Stikk da innom også det lokale og sjarmerende Svinesund som heter Wall Drug.

Minneapolis/St.Paul er Twins Cities som du gjerne lander innom på vei til Rapid City, eller til California f.eks.  En helt grei by, men ikke så mye å by på. Skyskrapere på prærien.   Hvis man elsker shopping, noe jeg ikke gjør, bortsett fra Boss, Armani og Gant da!(kona sier jeg er jålete) så er Mall of America et sted man kan boltre seg, et av verdens største kjøpesentre, med et helt Liseberg og Tusenfryd innendørs.                                                                       

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?
Blir det mer MENNESKAPT TEMPERATURØKNING nå så fryser jæ`hjæl!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340