Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 11 mai 11, 16:15
Endret: 13 mai 11, 10:07
Endret av: Arte et labore

Som sikkert mange kjenner til har NFF og Klubblisensnemda i dag presentert resultatet av klubbenes regnskapstall for siste periode (30.6 til 31.12, 2010). Regner likevel med at en del ikke kjenner til dette systemet, så jeg har skrevet og klipt/limt en kjapp oversikt. Mye basert på presentasjonen til NFF over.

Tippeligaen og Adeccoligaen vurderes i forhold til det finansielle oppfølgingssystemet som ble tatt inn i klubblisensen i 2009. I tillegg ble kontinuerlig klubblisens innført for å sikre en tettere oppfølging av klubber som har en anstrengt økonomisk situasjon. Den tidligere ordningen med å søke lisens årlig (1. oktober) har man altså gått vekk fra.

Basert på poengene hver enkelt klubb oppnår i forhold til økonomiske nøkkeltall i det finansielle oppfølgingssystemet, blir klubbene plassert i kategori 1, 2 og 3. Gode økonomiske nøkkeltall gir høye poengsummer. Kategoriene blir tidvis også omtalt som rød, gul og grønn kategori.

Kategori I = under 65 poeng
Kategori II = opp til 130 poeng
Kategori III = over 130 poeng

Tippeligaklubbene:

Kategori I: Lillestrøm, Stabæk, Brann, Tromsø, Sogndal, Sarpsborg, Fredrikstad. (Stabæk inn i kategori I for første gang, og må lage handlingsplan).

Kategori II: Haugesund, Start, Molde, Odd, Viking.

Kategori III: Strømsgodset, Vålerenga, Ålesund, Rosenborg. (Alle disse er nye i kategori III siden forrige rapporteringsperiode).

(I Adeccoligaen er forøvrig hele 10 av 14 klubber i kategori I. Sandefjord er i Kategori III, mens Hødd, Strømmen og Sandnes-Ulf er i Kategori II.)

Klubber som er i kategori 1 er pålagt å utarbeide en handlingsplan som skal godkjennes av klubblisensnemnda. Planen er treårig, og skal hjelpe med å nå målet om en bærekraftig økonomi. For klubber i kategori I gjelder i tillegg et kontinuitetsprinsipp. Klubber som havner i Kategori I kan de neste 60 månedene ikke overstige 36 av disse i kategori I.

Handlingsplanen vil inneholde tidsfrister for når ulike delmål i handlingsplanen skal være oppnådd, og brudd på handlingsplanen kan medføre alt fra irettesettelse, poengtrekk og tilbakekalling av lisens:

Ved brudd mot delmål satt i handlingsplanen fungerer forhåndsdefinerte sanksjoner som følgende:

Første brudd - Irettesettelse. (Nå gitt til Hønefoss og Tromsø).
Andre brudd - Et poengs trekk (Nå gitt til Løv-Ham)
Tredje brudd - Tre poengs trekk.
Fjerde brudd - Seks poengs trekk.
Femte/sjette brudd - Åtte poengs trekk.

Oppnår man ikke målsetingen i handlingsplanen kan klubblisensen trekkes tilbake.

I forrige rapporteringsperiode (sommeren 2010) var det flere klubber som fikk irettesettelse: Brann, Strømsgodset, Bodø/Glimt, Løv-Ham og Moss. Det eneste laget med nytt brudd i denne perioden av disse var Løv-Ham, som altså da får et poengs trekk.

Hønefoss og Tromså kan altså risikere poengtrekk ved nye brudd i i neste periode (som baserer seg på informasjon fra 30.6.2011) Eventuelt poengtrekk vil bli gjort 1. september i år.

For å fri seg fra handlingsplanen kreves det så vidt jeg forstår minst to etterfølgende perioder med Kategori II eller bedre. To nye tippeligaklubber har etter denne perioden oppfylt det kravet - Vålerenga og Haugesund.

Hva med FFK?

For Fredrikstads del var vi i kategori II senest 31.12.09. Etter det ble klubben som kjent plassert i i kategori I etter rapporteringsperioden som sluttet 30.06.10. 

Også i den nyeste rapporteringsperioden (som i dag ble presentert) er FFK plassert i kategori I.

At klubben fortsatt havnet i kategori I er vel ikke akkurat uventet. Det positive er at det ikke er blitt gitt irettesettelse - med andre ord er ingen av de fastsatte delmålene i handlingsplanen brutt for FFKs del. Det innebærer også at faren for poengtrekk er mindre - i motsetning til for eksempel Tromsø. 

Ting går i det minste i riktig retning for klubben.

Men - vi må leve med denne handlingsplanen framover også. Det må som sagt minst to perioder på rad med kategori II eller bedre for å fri seg fra den.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340