Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 03 mar 11, 07:56

Diskusjoner om dommeravgjørelser, spesielt i Uniteds kamper, er preget av svære skylapper både hos noen av oss røde, og hos en del av motstanderfansen.

Denne sesongen finnes det nok av klare feil både i Uniteds favør og i Uniteds disfavør. For å ta de jeg kommer på siden jul:

Birmingham borte (1-1): Zigic header ballen ned til Lee Bowyer som scorer med ett minutt igjen. Zigic skulle vært avblåst for frispark i situasjonen.

WBA borte (seier 2-1): Tidlig i 1. omgang slipper Gary Neville unna det som fort kunne vært et rødt kort når han feller en WBA-spiller bare ti meter fra mål.

Liverpool hjemme (seier 1-0): Kampen starter med en billig straffe, som fører til kampens eneste mål. (Før noen Liverpool-fans kommer trekkende med det røde kortet: Det var faktisk ganske klart. Men straffesparket var billig)

Marseille borte (0-0): En Marseille-spiller gir Nemanja Vidic en real ettersleng med albuen lenge etter at duellen om ballen er over. Klart rødt kort som dommerteamet overser.

Wigan borte (seier 4-0): Wayne Rooney slipper unna noe som fort kunne vært rødt kort etter å ha brukt albuen nokså brutalt for å komme seg forbi Wigans McCarthy.

Chelsea borte (tap 2-1): Dommeren legger ikke bare lista høyt, han direkte overser flere situasjoner som burde medført soleklare gule kort. Den siste han overser er situasjonen med Luiz (som hadde gult fra før) få minutter før han gir et straffespark som er like billig som den United fikk mot Liverpool. Jeg skal dog ikke si noe på de gule kortene til Vidic ,en "professional foul" og en veldig klar holding.

Dette er altså bare siden romjula, og viser ganske greit at dårlig dømming slår begge veier, også i Uniteds kamper.

Grunnen til at Ferguson kritiserer etter denne kampen, er at samme dommer dømte forrige gang mot Chelsea, en kamp som også ble avgjort av et meget omdiskutert mål. Når dommeren da gjør en svak innsats i tilsvarende kamp på nytt, vet jeg om mange managere som ville sett spøkelser ved høylys dag. Eller "fachts" om man vil.

Selv velger jeg å ta med meg noe helt annet fra Chelsea-kampen: Da Rooney svidde en stor sjanse til å lage 2-0 fant kameraene ingen ringere enn kæpt'n Neville frådende og svertende blant de tilreisende på bortefeltet Laughing Det er for få slike personligheter i engelsk fotball om dagen.

---------------------------

“I used to have a saying that when a player is at his peak, he feels as though he can climb Everest in his slippers. ..."

- Sir Alex Ferguson


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340