Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 13 nov 10, 13:39
Endret: 13 nov 10, 13:45
Endret av: Sarpingen

Veldig flott med så mange konstruktive bidrag, og jeg er glad at dere ikke benyttet muligheten til å ødelegge tråden i forbindelse med min Jusufi-hyllest, som kanskje kom litt ut av proporsjoner. Tror også sistnevnte debattant har et poeng vedrørende Hoås og Wiig. Jeg er ikke i tvil om at de har fotballferdigheter til å prestere i Tippeligaen, men de har utvilsomt en del å gå på når det gjelder det mentale. Det er vel det som sitter mellom øra som ofte det som skiller de beste fra de nest-beste. Nå vil jo de bli sentrale brikker på laget vårt neste år, og de har spilt på seg selvtillit gjennom flere sesonger, og jeg håper i alle fall at det vil gi resultater.

Promillekungen (klarer ikke lage tegnet) har selvfølgelig også et poeng i at vi har fått veldig mye ut av hver spiller på grunn av spillesystemet. Allikevel tør jeg påstå at Sarpsborg 08 matcher, og til og med kanskje overgår FFK, på visse posisjoner. Keeper Magnus Hjulstad har vært sikkerheten selv for oss i år, og har utvilsomt prestert bedre enn Masalin og Staw. For en keeper betyr heller ikke spillesystemet så mye. Ole Heieren har etterhvert utviklet seg til å bli en stopper på Piroja-nivå. Han var på årets lag i Adeccoligaen i fjor, da var han 22, og jeg blir ikke overrasket om det gjentar seg i år også. At Kjetil Berge framstår som en bedre stopper enn Ophaug og Martinsen tror jeg ikke mange her inne er uenige i. Her kan jeg igjen vise til betydningen av å være en vinnerskalle. Det er mulig deres midtstoppere har et vel så godt ferdighetsgrunnlag, men Berge framstår så selvsikker at det kamuflerer eventuelle mangler. For Martinsen og Ophaug er vel situasjonen  motsatt, og en kan vel også spørre seg om ikke tiden har løpt i fra dem, og dessuten påpke at de har blitt tydelig redusert etter skadeproblemer (særlig gjelde vel dette Martinsen).

Jusufi har jeg allerede beskrevet grundig, mens når det gjelder Joachim Jørgensen mener jeg at han ferdighetsmessig er en bedre spiller en Risholt. Fantastisk balanse, overblikk og pasningsfot av høy klasse, en glitrende duellspiller og mot slutten av sesongen viste han også fram evnen til å avgjøre viktige kamper gjennom å score mål. Indreløperne våre, Breive og Gievær, har scoret henholdsvis 9 og 10 mål, men faktisk levert litt varierene spillemessig. Det er vel akkurat i disse poisjonene at systemet løfter spilleren, og kanskje kunne både Ramberg, Askar og Valencia levert bedre under disse forutsetningene. Den offensive midtbanerollen til Michael Røn havner i samme kategori.

Når det gjelder de to på topp, er det ingen tvil om at deres stjerne, Borges, er bedre enn vår, Hoås. Riktignok har også sistnevnte et vanvittig høyt høyeste-nivå, men Borges er langt mer stabil, både mellom og innad i kamper. Bildet ser motsatt ut når det Wiig versus Thorvaldsen. Riktignok har ikke førstnevnte vært like giftig i år som tidligere, men han har kanskje levert sin beste kamp rent spillemessig. Han løper i 90+, gir alt i duellene og sliter ut forsvarerne på motstanderlaget. I tilegg er han god med ball, og har en god og konstruktiv fotballhjerne.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f