Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 10 aug 10, 10:21

Vel, som eksempel har Sogndal hentet inn Håvard Flo før denne sesongen. Han er 40 år og har ikke spilt fotball siden 2008. Det å hente inn rutinerte spillere er ikke noen dårlig ide idet hele tatt, men det handler jo først og fremst om økonomi da. Det måtte ha vært gunstig for FFK for at det i det hele tatt skulle være aktuelt. Men man skulle selvfølgelig helst hentet spillere med potensiale for videre salg.

Det FFK gjorde i 2003, hentet Rikardur Dadason, var ett bra trekk. På lik linje kan det være smart og hente inn Ringberg å ha i den samme rollen. Det er tøft å ligge i toppen og fighte om opprykk, derfor kan en erfaren spiller som har vært med å fightet før være med å gi det lille løftet som trengtes. I 2007 hentet Sir Alex Ferguson Henke Larsson til Man Utd på lån i 7 kamper. Da var han 36 år, hadde ikke spilt på høyt internasjaonalt nivå på ett år, var ikke i sesong for Helsingborg. Hadde ett målsnitt på 0,45. I United skåra han 1 mål. Det ble sett på som ett meget suksessfull opphold fordi hans tilstedeværelse i ett meget uerfarent angrep som united besatt gjorde att presset på spillere som spesielt Rooney og Ronaldo ikke var så stort. Selv Ole Gunnar Solskjær uttalte at det var stort å få spille med Henke, som da hadde trappet ned karrieren etter å ha signert for Helsingborg. United endte opp med å vinne gull det året etter å ikke ha vunnet serien på 4 år. 

Men selvfølgelig så kan dette gå begge veier, men det er bedre å hente inn en vi vet vil gjøre alt for att FFK skal lykkes og som har en strek tilstedeværelse i troppen. Enn å hente inn en 20 år gammel talentfull spiss som kommer til en kriserammet klubb med ett enormt press på seg for att klubben skal rykke opp. Få eller ingen vil klare å utvikle seg noe særlig under slike forhold.

Om det hadde vært mulig så hadde selvfølgelig vært helt topp å hentet inn en yngre, bedre og mer erfaren spiller en Ringberg, problemet er att dette fort kunne kostet klubben 2,5-3 mill istede for å hente inn en kortsiktig løsning for noen hundre tusen ut sesongen og om klausul om mulig fornyelse ved opprykk.

Enhver klubb har nytten av å ha erfarene spillere. Og med så mange unge spennede spillere kan det være smart og hente inn en som kan ha en type mentor rolle for resten av laget.

Å bygge lag handler om å ha en vis balanse. 

Jeg tror at en evt.intreden av  Ringberg vil heve troppens kvalitet, ikke nødvendigvis på det tekniske og fysiske, men på det mentale og på erfaring. Veldig viktige egenskaper å ha når sesongen nærmer seg slutten og vi fighter om opprykk.

 

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340