Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 07 jun 10, 18:49
Endret: 07 jun 10, 18:52
Endret av: Willy René

FFK er storebror, ingen snakk om saken, man kan kun se på klubben, historien og engasjementet hos borgerne. Moss har intet og kan ikke stille opp, Sarpsborg har noe historie, faktisk gullkantet når det gjelder cupen, men de kommer til kort på alle områder i forhold til Fredrikstad og FFK.

Når man leser i kommentarfeltene til fotballartikler i Fb-no og Mossavis.no, samt i Sa.no så får man den forståelse at sarpingene er en gjeng med enorme mindreverdighetskomplekser og et alltid levende ønske om engang, ja engang "skal vi få flottere brygge enn Fredrikstad", (he-he- hva er egentlig så fint med den, med all verdens dårligste restauranter på rekke og rad), "vi skal få flottere stadion", (he-he, når kan det skje da), og "Borgarsyssel skal overgå Gamlebyen" etc. etc.

Alle vet jo, selv sarpingene at Fredrikstad som by er litt mindre liten, og har litt mer av små severdigheter enn Sarpsborg, som ikke har noenting, jo, Pæddekommen selvsagt!

Egentlig er den vanlige sarping en hyggelig og omgjengelig fyr, litt beskjeden og forsiktig, i allefall før fredagspilsen på Gamle Sarp. Ur-sarpingen er egentlig litt som den tidligere maskoten til SFK, Roopert, som elsket å gå først i 17-maitoget, ikke misforstå meg, intet galt sagt om ham, men ur-sarpingen er litt sånn, ja, Roopert.

 Etter fredagspilsen får sarpingen utløp for sin iboende kraft til å utfordre den han innerst inne vet er storebror, selv om han innerst inne også vet at Sarpsborg er byen med liten b, byen som ble kåret til Norges styggeste, byen med en flott foss en uke i året, og byen med en av landets første gågater, men desverre, langt fra noen arkitektoniske perler.

Dette glemmes selvfølgelig i disse tider hvor en meteorologirapport viste til at Sarpsborg var den byen med flest soltimer i landet. Derfor er det nå en stadig voksende følelse av stolthet hos sarpingen, hårene nesten reiser seg på ryggen, de får gåsehud fra tå til isse, for Sarpsborg skal nå lanseres som "Solbyen Sarpsborg" ! Samtidig vokser stoltheten over E6 og Sannesundsbrua, og nå drømmer de om lyntog til Oslo og Europa også.  Drømmen handler egentlig ikke om at det skal bli fint med lyntog til Oslo og kontinentet, neida, gleden er der over muligheten for at Fredrikstad skal bli utelatt som stoppested på det nye jernbanenettet! "Kanskje vi endelig kan bli hovedstaden i Østfold", tenker sarpingen og ser for seg at Fredrikstad blir en avkrok i nedre Østfold, mens Sarpsborg blir byen som betyr noe, ja nesten et mini-Bergen!

6. november er snart glemt i Fredrikstad, folk ser framover mot en ny æra, nye sesonger i tippeligaen og nye pokaler. For sarpingen derimot så vil 6.11.2009 alltid stå som en dato som minner dem om den uforglemmelige triumfen over storebror, som sendte ham ut i glemselen for et år. Om 50 år og mer så vil denne datoen bli husket, besteforeldre og oldeforeldre vil fortelle sine etterkommere om seierens sødme og den historiske bragd de var vitne til, og slik vil stoltheten vedvare i generasjon etter generasjon.

Men...den siste rest av nederlagsfølelse vil Fredrikstadfolket kaste av seg den 15. august i år, og storebror vil igjen vise ettertrykkelig hvem som er storebror.

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340