Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 20 apr 10, 09:11

Opprinnelig postet av Willy René

Det var da voldsomt til oppskrift på suksess!

Jeg kommenterer kun punkt 1:

I de 3 første kampene i år så er det vel FFK som har framstått som det du kaller "drittlag"? Alta spilte ut FFK, Sarp spilte ut FFK, og det samme gjorde vel Mjøndalen i perioder.

FFK spiller "drittfotball", bl.a. lange upresise oppspill av forsvarsspillere som ikke har pasningsfot.

Voldsomt til oppskrift? Jeg er klar over at det å være konstruktiv i et hylekor ikke blir ansett som comme-il-faut, men det driter jeg i. :-)

Poenget er at de laga vi møter, og spesielt hjemme, klarer å få kampen over i sitt spor med svært begrensa spillerressurser: De klarer å trykke spillet inn på en fjerdedel av banen, og river og sliter der for å oppnå en ballvinning høyt på banen. I denne sonen er det så tette med spillere og det går så ukontrollert og fort for seg at dommer ikke får med seg mer enn halvparten av forseelsene. Denne ballvinninga følges opp av måk og fly (eng. "kick and run"), hvor de satser på å storme inn en ball eller to i løpet av en kamp.

I engelsk fotball er "kick-and-run"-fotball et uttrykk for mangel av strategi, og har et sympatisk tilsnitt, siden det der har vært vanlige, enkle guttær som ikke har tradisjon for strategisk tenkning, som spiller fotball. I norge blir "kick-and-run" finslepet, terpet og bearbeidet in absurdum -  Man baserer et helt spilleopplegg på den taktikken. Og med den taktikken får de lov til å lage frispark på frispark på frispark, simpelthen fordi dommer ikke får med seg det som skjer.

Mjøndalen spilte akkurat denne fotballen, de klarte jo nesten å vinne kampen uten å la ballen gå i eget lag i tre trekk uten feilpasning. Og når de en sjelden gang begynte sine angrep fra egen 16-meter klarte de jo nesten ikke komme over midtstreken uten langpasning.

Vi må ikke tro at vi er bedre til å krige enn lag som aldri har gjort annet. Vi behersker ikke denne typen fotball, og takk og lov for det, for da hadde vi vært like kjedelige og grå som 96% av alle norske fotballag.

Det er DETTE vi må slåss mot, ikke vår egen trener, spillere eller styre! Og det er dette jeg mener med at vi ikke skal slå motstander på motstanders premisser, fordi de har mer erfaring enn oss med de samme premissene.

Hadde vi latt ballen gå mot Mjøndalen, søkt de store ledige rommene og konsekvent spilt ballen ut av "krigssonen", ville Mjøndalen ha blitt avkledd, og det er er det jeg påpeker gjennom min "fasit". I et forsøk på å være positiv og konstruktiv...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340