Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 14 sep 09, 16:15

Opprinnelig postet av Lemmy

Tjaaa.. Jeg er ingen hardbarket Rødt-patriot (selvom det er det beste alternativet etter min mening), så du klarte ikke å hisse meg opp så veldig. Cool

Helt enig med deg i dine karakteristikker av tidligere sosialistdiktaturer.

Men jeg ønsker ikke sosialisme. Jeg har ikke trua på et klasseløst samfunn, samtidig som jeg er enig i veldig mange av grunntankene. Angående de fleste punktene du nevner (undertrykking, ingen ytringsfrihet etc.) så opphører sosialismen i det øyeblikket disse viktige sakene opphører. Det er der de fleste har "faila" før.

Likevel har rødt såpass mange gode saker at jeg mener de bør inn på Stortinget. Ikke noe kutt i uførepensjon, krav om likelønn, nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, en human asylpolitikk, et godt kollektivtilbud, en rasismeparagraf som skal fungere osv. Og viktigst av alt: soldatene ut av Afghanistan.

Rødt kommer selvfølgelig ikke til å greie dette. De snakker også, som alle andre partier, i store ord. Likevel mener jeg at både Torstein Dahle og Erling Folkvord er troverdige politikere. Jeg tror også Rødt vil holde sine løfter.

Uansett blir det spennende å se hvem som vinner. :-)

He-he Lemmy, prøver ikke å hisse deg opp, bare formidler noe av mitt politiske syn.Smile

Du sier at sosialisme opphører i det øyeblikk menneskerettighetene brytes. Det du forteller meg da at sosialisme aldri vært vært utøvd i noen stat. Har altså sosialismen ennå tilgode å bevise hva de står for ?

Enig at Dahle og Folkvord virker troverdige, men det gjør vel de fleste som aldri har vært i posisjon til å utøve makt. Dit kommer de jo heller aldri slik verden er slik vi kjenner den nå. at de kan utøve innflytelse kan nok skje, men jeg håper som sagt de ikke kommer på vippen.

Selv er jeg forankret på borgerlig side, føler meg liberal og konservativ (konservativ uten religiøst innhold vel og merke) og har tatt mitt standpunkt på grunnlag av gjennombearbeidede vurderinger.

Jeg er heller ikke så skremt av markedsliberalisme, selv ikke på helseområdet, men innser at blandingsøkonomi er bra. En sak jeg er opptatt av (blant mange) er den feil man gjorde når man la ytterligere økonomisk ansvar over på helseforetakene, det ble lovet at det ikke skulle gå utover pasientene, det gjør det.

 

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f