Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

stampede

A-lagspiller

Ble medlem: 06 jun 04
Innlegg: 415

Lagt til: 25 aug 09, 11:59

Opprinnelig postet av Plankekæll

 Man kan ikke ansette en ny trener før vår nåværende er ferdig i klubben. Han er sjukemeldt, da er han "fredet". Men det skjønner ikke herr Henriksen.

Det er også anledning til å si opp en arbeidstaker som er fraværende på grunn av sykdom dokumentert ved legeerklæring. Arbeidsmiljøloven oppstiller imidlertid visse særlige regler ved oppsigelse under sykdom. Oppsigelse som finner sted i de første tolv månedene etter at arbeidsuførheten inntrådte, skal anses for å ha sin bakgrunn i sykdommen dersom ikke noe annet gjøres overveiende sannsynlig. Det gjelder altså en snudd bevisbyrde. Arbeidsgiveren må sannsynliggjøre at oppsigelsen ikke skyldes sykdommen. 

Dersom arbeidstakeren kommer tilbake til arbeidet og igjen blir syk, oppstår spørsmålet hvorvidt fraværet skal regnes som sammenhengende eller anses for avbrutt. Dette må bero på en konkret vurdering avhengig av hvor lenge fraværet har vart contra hvor lenge arbeidstaker har vært i arbeid, samt om fraværet har sin grunn i samme sykdomsårsak. Utgangspunktet må være at perioden anses avbrutt dersom arbeidstaker har gjeninntrådt etter sykemelding. 

Etter utløpet av de første tolv månedene er det de «vanlige saklighetskrav» som gjelder. I saklighetsvurderingen skal hensynet til arbeidstakeren veies opp mot hensynet til arbeidsgiverens interesser. I dette ligger at sykefraværet må påføre arbeidsgiver ulemper. Relevante momenter her vil være mulighetene for å få tak i kvalifiserte vikarer, om arbeidskraften blir ustabil fordi man ikke kan tilby fast jobb osv.

 

---------------------------

If I want your opinion I'll remove the duct tape!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f