Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 04 aug 09, 21:30

Nummer 2 er ikke bare destruktiv, den virker mot sin hensikt.

Det er faktisk forsket på. Når man mottar en beskjed om å "ikke" gjøre noe, vil sjansen være svært stor for at man faktisk gjør det man får beskjed om å ikke gjøre. Dette er på grunn av at hjernen ikke får med seg ordet "ikke". En beskjed som " ikke snakk så høyt" vil hjernen da oppfatte som "snakk høyt".

Grunnen til dette er at alle beskjeder vi får, visualiserer vi ubevisst inne i hodet vårt. Det er umulig å visualisere at man ikke gjør noe, derfor mottar kun hjernen "snakk høyt".

En håndballtrener (husker ikke hvem), gjorde et forsøk rundt dette en gang. Han delte opp laget sitt i to grupper og hadde en skuddøvelse. Den ene gruppen fikk beskjed om å ikke skyte høyt, for keeperen var lang. Den andre gruppen fikk beskjed om å skyte lavt. Ca. 8 av 10 skudd fra den første gruppen gikk høyt i mål, mens alle skuddene hos den andre gruppen var lave skudd.

Derfor er det viktig at trenere gir gode, klare og konstruktive tilbakemeldinger til spillerne sine. Håper at Aune gjør dette, men det gjør han sikkert. :-)


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340