Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 21 jul 09, 22:24
Endret: 21 jul 09, 23:22
Endret av: FFK1903

Vi har de siste 24 timer opplevd at FFK med Spillerinvest i spissen har valgt å styrke keeperpossisjonen i klubben. De har valgt å hente inn en keeper på 29 år, altså en mannslader i keepersammenheng, fremfor å drive rovdrift på de to som allerede er i klubben. Ikke noe galt i det, så langt der i fra. Dette er med på å skjerpe sansene, hansken er kastet og profesjonaliteten vil vise sitt sanne ansikt.

En keepers største mareritt er å gjøre tabber, en enslig liten bommert kan ødelegge det som ellers var en helt fabelaktig kveld mellom stengene. Akkurat dette scenarioet kan man ikke gardere seg mot være seg det Buffon eller Jørgen Hattemaker som står der bak, men man kan begrense effekten det har på den involverte. En mer merritert og rutinert keeper vil være mer omstillingsdyktig enn en ungfole som helst vil grave seg ned.

Jeg vil peke på noe vesentlige punkter som behøves for en toppkeeper, og som skiller en sådan fra et strålende talent:

  • Stabilitet
  • Autoritær
  • Erfaren
  • Overblikk
  • Ro
  • Lydhør
  • Matchvinnende

Er ingen grunn til at ovenfornevnte punkter ikke kan passe våre talenter Staw/Braathen, men kampene så langt i år viser vel at det mangler litt på alle punkter. De har vært stabilt ustabile fra kamp nr 1. De er ikke erfarene nok til å være autoritære. Overblikket er faktisk ikke så ille, men de har ikke vist ro nok til å omsette egenskapen riktig. De har begge hatt matchvinnende redninger, men disse har dessverre vært blitt ødelagt av noen skogturer og enkle mål som selvsagt har overskygget totalbildet.

En dyktig keeper er i aller høyeste grad tilstedeværende. Han kommanderer troppene sine fra første spark på ball, han har et våkent blikk og lar spillerne høre det om han ikke er fronøyd. Shaaban var nesten sånn, skjønt ikke helt der. Ørlund var heller ikke ille. Men beste eksemplet vi har i dag er, selv om han er på hell, Thomas Myhre.

Det jeg har sett av våre unggutter har dessverre ikke vært godt nok, de har ikke brukt nok kjeft når det glipper, de har ikke vært konkrete nok i sine ordre, og har de gått på en smell så har de knapt fortrukket en mine. Som keeper skal du være eksplosiv, aggressiv og aldri, og jeg sier aldri la deg styre av andre. Du er sjef innen for 16 meteren og de foran deg skal lytte til deg så fort ballen kommer inn på egen banehalvdel.

Jeg synes Lasse Staw fremstår som skuffende defensiv når han går ut i Tv2 og klager på tilliten fra trenerapparatet. Har ikke noe problem med å forstå hva han mener, men i dette tilfellet synes det som om han velger å se glasset som halvtomt fremfor halvfult. Han er norges dessidert beste keeper på sitt alderstrinn og han bør forstå at dette er hans anledning til å kase hansen og ta opp kampen. Syns Lasse skal vise at han er den dyktige keeperen vi vet han kan være. Av motgang blir man sterkere og det er ingen som har sagt at Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos kommer til å stå resten av kampene dette året. Dette er en konkurranseidrett og om Lasse eller Erik viser stabilitet på trening og i kamp for FFK2 så kan selv ikke Tom Freddy Aune holde de unna førstelaget.

Så har vi denne Barbaren fra Sevilla da, Frode Olsen. Hva han måtte synes og mene er i grunn urelevant. Han er betalt av Tv2 for å komme med betraktninger, han og hans o’store venner har nå i 18 runder brukt våre keepere som lattervekkere. Før sesongen ble klubben kritisert for å bruke keeperne, de ble stemplet for unge, for ustabile, i grunn alt, men nå har han endret mening og klubben er den store stygge ulven. Er jo bare kverulering fra ende til annen...

Mod: Måtte fikse litt på innlegget, håper det ingen oppleverer rariteter med det nå.

 

 

---------------------------

Uansvarlig forumbruker, uten rettigheter og blottet for ansvar...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340