Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Truger

Juniorspiller

Ble medlem: 14 feb 05
Innlegg: 92

Lagt til: 18 jul 09, 16:11
Endret: 18 jul 09, 16:11
Endret av: Truger

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Det jeg synes ER helt på jordet i norsk fotball, er mangelen på prestasjonsbasert del av lønna. Slik som det er i de fleste lederstillinger i norge. Man har en fastlønn pluss en prestasjonsbasert del av lønnen. Men fotballspillere og administrasjon i klubbene får jo samme lønn uansett hvor dårlig de gjør jobben. De trenger jo ikke engang å anstrenge seg. Oppmøte holder.

Hadde man hatt større del av lønnen som prestasjonsbasert hadde garantert prestasjonene blitt bedre. De aller fleste jobber faktisk ikke hardere enn man må for å få beholde jobben hvis vi ikke tjener ekstra på det. Unntakene finnes det vet jeg, men de er ikke mange. 

Hmmm, jeg har tydligvis ferie, for det her innlegget ble langt;)

Det finnes en god del fordeler ved prestasjonsbasert lønn, og det er denne tendensen alt går mot i verden i dag - både for ledere og ansatte.

 

Ulempen er at denne formen for lønn gjør det langt mer fristende for de fleste av oss å bedrive korrupsjon eller andre vinningsforbrytelser for å kunne heve mer lønn. Tror du ikke fotballedere ville strukket seg enda ltit mer over lovgrensa hvis de hadde hatt egne, personlige gevinster på det?

Jeg tviler sterkt på at en mann som feks Henriksen ville blitt lovbryter straks han fikk en langt mer prestasjonsbasert lønn, og de fleste ledere er ærlige, redelige mennesker. Men dette er dessverre tendensen, og jeg er derfor skeptisk til denne typen belønning. Det samme gjelder for spillere; tror du ikke flere ville funnet fristelsen større å heller "gå selv" eller skyte fra lange avstander for å score mål og heve inn en god lønn, fremfor å spille LAGidretten fotball?

 

Dette blir veldig enkelt og overfladisk, men regner med at fleste skjønner problemstillingen hvertfall :)

---------------------------

FFK, Stjernen og Wolves ;)


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340