Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 08 jul 09, 14:20

Aller først vil jeg si at det er ingen tvil om at når det gjelder spillerutvikling så gjøres det mye bra i Sarpsborg for tiden. Likevel må jeg få lov til å nyansere bildet noe, da jeg føler at åpningsinnlegget fremstiller det som skjer i Sarpsborg med at dem har omtrent har oppfunnet kruttet i form av fine ord som SAMS-spillerutvikling, samt noen faktafeil.

Jeg synes det blir drøyt å skrive at  "Følgende unge spillere i dagens FFK A-stall er rekruttert fra SAMS talentutviklingsprogram eller har spilt barne- og ungdomsfotball i Sarpsborg regionen."

- Joachim Thomassen spilte allerede seniorfotball da SAMS ble startet opp.
- Lasse Staw har vært i FFk siden 2003. Før det har han både vært i Trosvik, Skiptvedt og en liten tur innom Borg Fotball.
- Martin Elvestad er født i 1989 har vært i FFK siden 2003, dette blir kanskje det drøyeste eksemplet.

Ingen av disse spillerne er rekruttert fra SAMS talentutviklingsprogram, og da blir det bare tullete å dra inn "flotte ord" i en sånn sammenheng.


SAMS-prosjektet
Frem til høsten 2007 så var det vel stort sett det som den gang het FK Sparta Sparta Sarpsborg og ikke SAMS (Samarbeidende Sarpeklubber) som var primus motor for det som skjedde av spillerutvikling i Sarperegionen? Ihvertfall i mine kilder så ble SAMS talentutviklingsprogram startet opp høsten 2007? Og - rett meg gjerne hvis jeg har feil - men slik SAMS fremstår idag så er det ikke helt ulikt et viss Byprosjekt startet opp i Plankebyen i 2000? Slik jeg har forstått det har SAMS-prosjektet hentet mange av sine ideer fra nettopp Byprosjektet (+litt FFK College) og ildsjelene bak dette?


Skryt til Sarpsborg
I mine øyne er det et vesentlig område dere har vært MYE bedre på i Sarpsborg enn i Fredrikstad de siste årene, nemlig å gi talentene muligheter på høyest mulig nivå. Som scwinther selv sier så har det vært opptil tre 16åringer på banen samtidig i Addeccoliga-kamper. Da Kai Andersen ledet Sparta i adecco så vi det samme, han turte å sende utpå unge spillere. Jeg vet om førsteårs guttespillere som fikk hospitere fast med 1.div laget 1 gang i uka (og dette er flere år siden). Sarpsborgfotballen har vært veldig flinke til å la talentene få erfaring, referanser - rett og slett smake på det nivået de må opp på så tidlig som mulig.

Nå har det kanskje vært i en situasjon der de noen ganger ikke har hatt noe annet valg enn å bruke egne talenter, men de har dog blitt brukt. Jeg tror det er derfor vi nå ser et økende antall med Sarpsborg-bakgrunn på de aldersbestemte landslagene. Det er på dette området Sarpsborg har vært meget dyktige. SAMS-prosjektet er vel og bra det, men ikke noe banebrytende i hverken Norge eller Østfold.


Ellers så er jeg helt med på tankene til scwinther om at et tettere samarbeid mellom Sarpsborg og Fredrikstad trolig vil være det beste for å heve nivået på Østfoldfotballen, men da må nok enkelte ledere svelge noen kameler:
Konkret forslag:
- Sarpsborg må prøve å styre de største talentene sine mot FFK samtidig som at FFK bør sørge for at enkelte spillere som bør matches høyere enn 2.div får prøve seg i adeccoligaen...

---------------------------

God bedring, Dagfinn!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340