Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

scwinther

Bedriftsspiller
Ble medlem: 17 jun 09
Innlegg: 8

Lagt til: 07 jul 09, 12:04

Jeg er ny på disse sidene så det er mulig at dette emnet har vært diskutert tidligere i en eller annen form. Før jeg fortsetter bør jeg kanskje informere om at jeg i ca 30 år har jobbet som trener og talentutvikler i barne og ungdomsfotballen i Sarpsborg distriket.

Fredrikstad FK har tradisjon for å hente spillere fra mitt distrikt og jeg har selv trent spillere som har spilt for FFK. I de siste årene har Sarpsborgs talentutviklingsprogram SAMS fått frem flere nye talenter enn noen andre i landet. Dette er en påstand som selvfølgelig ikke kan underbygges med annet enn at det for Sarpsborg 08 har vært opp til tre 16 åringer samtidig på banen i en Addeccoliga kamp og at det er SAMS spiller på de fleste G landslag. Nye spillere vil komme til hvert år ved at de mest talentfulle 13 åringene innlemmes i talentutviklingsprogrammet.

Følgende unge spillere i dagens FFK A-stall er rekruttert fra SAMS talentutviklingsprogram eller har spilt barne- og ungdomsfotball i Sarpsborg regionen: Joackim Thomassen (Yven, SFK, Sparta), Martin Elvestad (Tune), Lasse Staw (Borg Fotball jr) 

For ordens skyld så spilte årets beste spiller i Tippeligaen, Makhtar Thioune , i fjor for Sarpsborg 08

Som mange sikkert har fått med seg sliter Sarpsborg 08 med økonomien og spesielt med likviditet. Det vil ikke være økonomisk grunnlag for mer enn Addeccoliga i Sarpsborg på mange år men de beste spillerne vil ønske større utfordringer enn dette.

Jeg oppfordrer med dette FFK og deres økonomiske støttespillere til å vurdere nøye om ikke et tettere sportslig og økonomisk samarbeid med Sarpsborg 08 vil være en langt bedre investering enn å hente inn unge spillere fra land i Afrika og Sør-Amerika. Sistnevnte medfører stor risiko og et stort sosialt ansvar.

Skal dette realiseres på selfølgelig Sarpsborg 08 sikres lisens for neste sesong. Dette haster men vi snakker om en Vinn - Vinn situasjon.

---------------------------

Svein Cato Winther


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340