Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 24 mai 09, 21:48
Endret: 24 mai 09, 22:03
Endret av: Holters

VG-papir 25. mai:

- Som å VINNE I LOTTO

FFK-direktøren om å ha 11 bosmanspillere

FREDRIKSTAD (VG) Etter å ha gått inn i sesongen med 11 bosmanspillere har Fredrikstad FK blitt beskyldt for kaosstyring. FFK-direktøren mener heller at de er ekstremt heldige.

- I dagens marked er det som å ha vunnet i lotto å ha så mange spillere med kontrakter som går ut etter sesongen, sier Runar W. Henriksen.

- Det betyr at vi selv kan bestemme hvem og hvor mange vi vil ha med videre, og at vi er i relativt god posisjon til å redusere en del av våre lønnskostnader.

For Fredrikstad-sjefen er klar på at kostnadene i Østfolds nivå en-lag må ned:

- Vi skal kutte minst 10 millioner kroner neste år. Jeg understreker minst. Og samtidig tenker vi å gjøre dette uten at det går ut over det sportslige.

Vil selge Pereira

Fredrikstad-direktøren tar fem millioner på sparken:

- De som i år er bosmanspillere, er ferdig avskrevet og det betyr fem millioner kroner for oss på neste års budsjett.

Av de 11 spillerne som hadde kontrakter som gikk ut etter sesongen. har 3 foreløpig signert nye kontrakter for FFK.

- Jeg har satt meg ned med Anders Grönhagen og diskutert hvilke spillere vi har i fremtidsplanene. I løpet av uken som kommer skal vårt forslag opp i styret, sier Henriksen, som forteller at Fredrikstad allerede i sommer vurderer å kutte antall spillere i stallen fra 25 til 20-22.

- Hvordan skal dere kutte ned antall spillere?

- Det kan skje både ved salg og at spillere blir løst fra sine kontrakter. Men det er ikke riktig at vi har budsjettert med 20 millioner kroner i spillersalg i år. Jeg vil ikke si nøyaktig hvor mye det er, men jeg kan si at beløpet er vesentlig mindre.

Henriksen bekrefter likevel at Wallace Fernando Pereira, brasilianeren med den fryktede venstrefoten, er et mulig salgsobjekt.

Vil ikke kutte lønn

Torsdag skulle en interessert utenlandsk klubb ha vært på Fredrikstad stadion og sett ham i aksjon mot Brann - derfor passet det ekstremt dårlig at Wallace er skadet og ifølge trener Anders Grönhagen heller ikke kommer til å spille mot Odd søndag.

- Er det aktuelt å kutte i spillerlønningene?

- Vi tenker å legge fram en tiltaksplan snart, og vi håper å løse dette uten lønnskutt. Jeg kan selvfølgelig ikke avvise det fullstendig, men det står i hvert fall langt nede på listen.

Runar W. Henriksen styrer nå Fredrikstad helt og fullt, etter at Tor-Kristian Karlsen i vinter sa takk for seg som sportsdirektør.

- Ettersom det er jeg som også styrer pengesekken, betyr det at vi slipper å kjøre et dobbeltløp, sier Henriksen, og mener det er en fordel.

Joacim Jonsson og Terje Jensen løser den øvrige delen av sportsdirektøroppgavene.

PS! Fredrikstad må registrere nedgang i publikumstallet. Ifølge FFK-direktør Henriksen handler det om 500-1000 i minus pr. kamp, med Brann-kampen Kristi himmelfartsdag som et positivt unntak.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f