Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 04 apr 09, 14:00

Sakset fra Kjernen.com:

Opprinnelig postet av kjernen.com

Hva skjer når klubb og supportere blir hverandres fiender?

Kjernen er velsignet med å ha et meget godt forhold til klubben vi er supportere av. Dette handler om rollebevissthet, der styret i Kjernen kan ses på som et slags diplomatisk mellomledd mellom de mest høylytte supporterne og RBK. Det gjør supporterklubben til en slags fagforening for å sikre rettighetene til de stående og syngende når man aner en potensiell konflikt med andre interesser.

Slik er det ikke alle andre steder i kongeriket. Enkelte av eliteserieklubbene har utdefinert deler av supportermassen sin som et problem, og samarbeider med supporterklubbene for å få has på disse. Dette samarbeidet resulterer typisk i ekskluderinger og adgangsnekt til stadion, med dertil hørende gnisninger innad i supportermiljøene mellom personer som har valgt forskjellige retninger.

Jeg vet ikke hvordan disse utestengelsene blir håndhevet, men jeg har vanskelig for å se for meg annet enn at vaktene på stadion må utstyres med navn og bilde av de aktuelle personene, med ordre om at disse ikke skal slippes inn. Omtrent som disse "Wanted"-plakatene i det ville vesten, altså. Virkemidler som ellers nektes brukt for eksempel for å advare foreldre mot sedelighetsforbrytere boende i nabolaget, er altså helt legitime når det gjelder å hindre enkelte supportere i å møte opp på hjemmekamper for å heie på laget sitt.

Det forundrer meg at slikt kan skje uimotsagt i en rettsstat som Norge, og jeg undrer meg også over samfunnsnytten. Standardformuleringen fra klubbene for slike utestengelser, ofte uten at den som utestenges har fått muligheten til å forsvare seg, er at personene "representerer elementer vi ikke liker". Javel, men hvem er klubbene til å gjøre seg til dommere over disse "elementene"? Hvilke kvalifikasjoner må man oppfylle? Selv yrkeskriminelle og tilhengere av avvikende ideologier får løse billett på et norsk fotballstadion om de ønsker det. Hva gjør disse "elementene" til uønskede gjester, mens de ovennevnte ikke er det?

Massemedia, som ellers er ivrige nok til å forsvare de svake og rettsløses interesser, er forstemmende tause når det kommer til fotballsupportere som blir erklært uønsket av klubben sin på et mildt sagt sviktende grunnlag. Da er det viktig at supporterklubbene er seg sitt ansvar bevisst. Kjernen er en supporterklubb som tror på ansvarliggjøring, og at også fotballsupportere fortjener en behandling som er et rettssamfunn verdig. Ved å melde deg inn skaffer du deg en garantist for at din rett til å være supporter forsvares.

Les mer og bli medlem på www.kjernen.com.

---------------------------

http://www.brigaderodhvit.com


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f