Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 23 mar 09, 14:29

Opprinnelig postet av bateman

Hvordan vet vi at wallace har det sosialt bra i freksta? Må det absolutt være sånn at trivsel gir kvalitet på banen? Er nok enkelte som profesjonelt presterer på banen selv om man sosialt føler seg "utenfor". Blir altfor snevert pesperktiv på denne diskusjonen, og hvem av oss har egentlig det helhetlige bilde av ffks arbeid med utlendingene i klubben? Kan være ffk forsøker å integrere nye spillere fra andre kontinenter, eller kanskje at de gjør en svak jobb her(synsing,capishe?). Men samtidig er det da mye opp til spillerene selv også?



Nei Bateman, det må ikke absolutt være slik at det å ha det sosialt bra automatisk gir trivsel. Det kan selvfølgelig være unntakene som bekrefter regelen. Men når man snakker om viktigheten av å føle plass i et fellesskap, trives, ha en sosial krets e.t.c. så er det faktisk IKKE basert på synsing. Dette er både forsket på, utprøvd og aksteptert innenfor både psykolgoi og sosiologi. Stikkord du kan sjekke opp er Uri Bronfenbrennersinnen økologiske miljømodell eller den såkalte "Arenamodellen" som er både allment akseptert og brukt innen treningslæren.  Arenamodellen er blant annet en dentral del av boka Prestasjonsutvikling i Fotball. Ta en titt da vel, så vil du kanskje forstå at det faktisk ER en klar sammenheng mellom idrettslige prestasjoner og opplevd trivsel/mestring på de andre "arenaene" et menneske deltar på.

Men ja, det krever selvfølgelig en viss innsats fra spillerne selv. Men jeg tror de fleste mennesker har opplevd hvor "handlingslammet" man kan bli i situasjoner der man føler seg utenfor, annerledes eller ikke forstår den rådende kulturen. Det er mye lettere for "gruppen" å inkludere den som står på utsiden enn for den enkelte å inkludere seg selv. Når en klubb henter en spiller fra en helt annen kultur og verdensdel, så må sågar klubben innse at den har et ekstra ansvar for spillernens totale livsituasjon - ikke bare det som skjer på treningsfeltet. Ihvertfall om klubben ønsker ¨å utnyttet spillerens sportslige potensiale best mulig.....

---------------------------

God bedring, Dagfinn!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340