Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 17 nov 08, 16:31

På hvert fjerde FFK-sete satt det en sarping

Over 1.000 Sarpsborg-beboere hadde sesongkort på Fredrikstad stadion i 2008

Opp mot 3.000 sarpinger på hver FFK-kamp

Fossefallets leder oppgitt over tilskuerflukten til nabobyen

Her i byen vil fotballpublikummet heller se FFK enn Sarpsborg Sparta.

Fossefallets leder, Kjetil Frøne, trekker oppgitt på skuldrene av den rødhvite interessen i Olavs by.- Hvis de vil dra til Fredrikstad, får de bare dra. Jeg vil ikke kalle de sarpinger uansett, og jeg kommer ikke bruke energi på å få disse til Sarpsborg stadion, sier en oppgitt Frøne til Sarpsborg Arbeiderblad etter å ha blitt presentert de oppsiktsvekkende tilskuertallene fra nabobyen.

Flere tusen fra Sarpsborg Hver søndag, når FFK har hatt hjemmekamp, har det vært med 2000 - 3000 sarpinger som ivrige tilskuere på tribunen. For tallenes tale er krystallklar: Mens publikumssnittet på Sarpsborg stadion denne sesongen har vært på cirka 900, og aldri bikket 2.000 tilskuere, har Fredrikstad fotballklubb et snitt på 11.523 tilskuere. Markedssjef i Fredrikstad Fotballklubb, Magne Rummelhoff, anslår at 2.000-3.000 av disse kommer fra Sarpsborg.- Vi har solgt cirka 7.200 sesongkort og andelen av sesongkort som går til Sarpsborg er i underkant av 20 prosent av dette, sier Rummelhoff til SA.

Han forklarer nærmere:- Det var 342 adresser i Sarpsborg som har bestilt sesongkort til Fredrikstad stadion. Og de 342 adressene har kjøpt mellom ett og åtte sesongkort hver.

- Så av de 7.200 sesongkort-setene vi solgte er det sannsynlig å tro at omkring 1.350 av dem tilhører personer med postadresse i Sarpsborg.

Enda flere kjøper enkeltbilletter

Rummelhoff er sikker på andelen sarpinger som kjøper enkeltbilletter til hver kamp er enda større.- Ja, det er helt sikkert det. Det er bare de som virkelig er fans som kjøper sesongkort, så jeg mener det helt klart er flere sarpinger som kjøper enkeltbilletter til kampene enn de som kjøper sesongkort.- Hvor mange sarpinger er det sannsynlig å tro tilbringer søndagen på Fredrikstad stadion når FFK har hjemmekamp?

- Med sesongkortene og salg av enkeltbilletter, er et tall på rundt 2.000 -3.000 helt klart sannsynlig

Halden er minst

- Du som er på hver kamp, har du inntrykk av at mange tilskuere kommer fra andre steder enn Fredrikstad? - Å ja, helt klart. Jeg vet det er mange fra Sarpsborg her, og faktisk også en betydelig del fra Indre Østfold, forteller markedssjefen. - Hvorfor tror du det er slik? - Jeg tror det har med opplevelsen å gjøre. Hele pakken med stemningen, atmosfæren og ikke minst det å ha mulig heten til å se toppfotball. Det er mange som elsker fotball og her får de en hel opplevelse.

Sarpsborg er altså helt klart den byen utenom Fredrikstad som er sterkest representert på tribunen på Fredrikstad stadion.

- Etter Sarpsborg kommer Indre Østfold, deretter Moss og så Halden, sier Rummelhoff.

SARPEPUBLIKUM: Mens Sarpsborg Sparta sliter med å trekke folk til Stadion, er FFK langt ifra i samme klemma. Cirka en av fire tilskuere på Fredrikstad stadion er bosatt i Sarpsborg. Markedssjef i Fredrikstad Fotballklubb Magne Rummelhoff er fornøyd med å være populær i nabobyen.

Skriver SA


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f