Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 05 nov 08, 14:17
Endret: 05 nov 08, 14:19
Endret av: mysthical

Opprinnelig postet av dalen

Jeg synes du kommer med negativ stereotyp når du sier det ligger i naturen til mennesker fra Midt-Østen å skyte med maskingevær i luften. Det finnes nok dem som liker å bruke våpen, men å kalle det en "kultur" blir feil. Beste fall en lokal skikk, og da tenker jeg på f.eks bryllupsfeiring.

Joda. Blussing på tribunen er forbudt og det er det ingen som har kranglet på. Men det er likevel påfallende forskjell i hvordan de enkelte supportergrupperinger håndterer det. KFL og Kjernen blusset i den 25. Tippeligarunden. Ingen reaksjoner hos de respektive. Bataljonen blusser i siste kamp mot VIF på Ullevål. Ingen reaksjoner. Her er det startet en 10-siders debatt om 1 bluss. Det er sikkert flere sider enn hva biljardkulekasteren fikk på Bataljonens forum...

 

 

Dette har ingen ting med å henge ut grupper eller noe. Eneste grunnen til at jeg trakk frem den gruppen er pga at min kone selv er fra området og som hun sier så er det der helt normalt at de feirer store anledninger med å bruke skytevåpen. På samme måte som det blir brukte fyrverkeri i norge ved enkelte store anledninger som medalje i serien, bryllup og andre festlige lag.

Poenget mitt er at når man sier at det er greit fordi det er kultur så blir det feil. For det er faktisk kultur i enkelte områder å feire med våpen . Det finnes sikkert mange mange mange andre trådisjoner å feire på også.

Det jeg vil fremt til er at selv om noe er kultur så blir det ikke mer akseptert eller lovlig. Det ser man jo på mange andre debatter som akkurat går på det med at enkelte folkegrupper vidrefører sin kultur selv om det ikke er lov. (uten å nevne noen av disse samfunsdebattene)

Så argumentet med at man blusser fordi det er kultur for ultrass blir rett og slett for dumt å som argument for at dere skal få lov. Regner da med at de som ikke er enige med meg nå støtter at alle skal få beholde sin kultur uansett hva loven sier eller ikke. Eller er det slik at det kun er noen få utvalgte kulturer dette skal gjelde?

 

Og det med at andre klubber ikke tar opp slike ting får være opp til de. Jeg synes nesten det er mer alarmerende en at folk her bryr seg om klubben sin og vil ha bort slike uromoment.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f